Dura
Novosti

Održana radionica o inovacijama na Sveučilištu

Održana radionica o inovacijama na Sveučilištu
Održana radionica o inovacijama na Sveučilištu

Sveučilište u Dubrovniku, u sklopu projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologije-TTAdria“, organiziralo je danas na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju radionicu „Pretvaranje inovacija u korisne proizvode i usluge (Komercijalizacija inovacija i intelektualno vlasništvo)“ na kojoj su prisustvovali i predstavnici DURA-e Razvojne agencije Grada Dubrovnika.

 

Radionica je bila namijenjena predstavnicima znanstveno-istraživačke zajednice i gospodarstvenicima. U radu su sudjelovali stručnjaci Sveučilišta u Dubrovniku, i partneri u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO).

 

Projekt “TTAdria”, ukupne vrijednosti 6 900.000,00 kn, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Sveučilište u Splitu, a Sveučilište u Dubrovniku partner. Svrha je projektu pridonijeti razvoju transfera znanja i tehnologije te komercijalizacije inovacija na visokoobrazovnim i javnim istraživačkim institucijama hrvatskog dijela Jadrana kako bi se povećao broj i konkurentnost tvrtki u regiji.

 

Sveučilište u Dubrovniku će kroz radionice o prepoznavanju i upravljanju  intelektualnim vlasništvom, okrugle stolove, gospodarske susrete te otvorene dane u sklopu projekta potaknuti suradnju poduzetnika i znanstvenika na području komercijalizacije i razvoja novih proizvoda i tehnologija. Također, kroz projektne aktivnosti pružit će se podrška u pripremi i licenciranju patenata te povezivanju s dionicima u području inovacija

Datum:
03.02.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X