Dura
Novosti

OECD predstavio Međunarodni centar za poduzetnike

OECD predstavio Međunarodni centar za poduzetnike
OECD predstavio Međunarodni centar za poduzetnike

 

Prvi međunarodni kongres ‘Towards Green Growth: Entrepreneurship and Innovation in Tourism’ ili ‘Prema “zelenom” razvoju: Poduzetništvo i inovacije u turizmu’ organiziran od strane OECD-a (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj), uz pomoć Investment Compact SEE, Europskog gospodarskog i socijalnog vijeća (EESC), Hrvatske unije malih poduzetnika (HUMP-CROSBU) te Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA kao lokalnog organizatora, održao se od 27.-29. travnja 2014. g. u Hotelu Palace, Dubrovnik. Glavni partneri Kongresa bili su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Grad Dubrovnik, HAMAG te Europska komisija. Glavni cilj Kongresa bio je prenošenje dobre prakse poticanja razvoja poduzetništva te kreiranje novih tvrtki i radnih mjesta u turizmu, dok je javnosti u okviru kongresa OECD predstavio Međunarodni centar za poduzetnike u turizmu (ICST).

Centar će biti osnovan u suradnji sa HUMP i Razvojnom Agencijom Grada Dubrovnika DURA-om, a glavna mu je namjena kreiranje i jačanje svijesti o poduzetnicima kao i rad na stvaranju i širenju povoljnog poslovnog okruženja. Dogovoreno je da će se u sklopu Centra promovirati i organizirati edukacije poduzetnika, jačati međunarodni odnosi i suradnja u području poduzetništva u turizmu,a sve sa ciljem unaprijeđenja radnih vještina zaposlenika u turizmu, kao i privlačenja međunarodnih investicija usmjerenih ka jačanju gospodarstva u cjelini.

Datum:
30.04.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X