Dura
Novosti

DURA POKRETAČ UDRUŽENJA LOKALNIH AGENCIJA

DURA POKRETAČ UDRUŽENJA LOKALNIH AGENCIJA
DURA POKRETAČ UDRUŽENJA LOKALNIH AGENCIJA

Radni sastanak na temu formiranja udruženja lokalnih razvojnih agencija (Asocijacija lokalnih razvojnih agencija – ALDA)  održan je 13. lipnja 2014. godine  u prostorijama DURA-e na kojemu su prisustvovali i predstavnici lokalnih razvojnih agencija Grada Vukovara i Slavonskog Broda.

 

Cilj inicijative je osnažiti nastup prema nadležnim Ministarstvima i ojačati pozicije gradova i općina u budućem financijskom razdoblju Europske unije, posebno kroz ulogu razvojnih agencija, koje svakodnevno jačaju.

 

DURA je pokretač spomenute inicijative koju je podržalo 12 lokalnih razvojnih agencije registriranih u Republici Hrvatskoj.

 

Na sastanku se raspravljalo o sljedećim točkama:

 

1. Predstavljanje rada agencija – način osnivanja i opis aktivnosti koje obavljaju, značaj i uloga u lokalnim sredinama u smislu privlačenja sredstava kroz projekte i poticanje poduzetništva

 

2. Osnivanje krovnog udruženja lokalnih razvojnih agencija  – razlozi, dosadašnja iskustva postojećih udruženja, mogući modeli osnivanja i način funkcioniranja

 

3. Razno – ostale poteškoće u poslovanju, preporuke prema MRRFEU za poboljšanje suradnje sa lokalnim razvojnim agencijama u smislu uključivanja u procese donošenja odluka.

 

Zaključeno je kako je lokalne razvojne agencije potrebno uvažavati kao ravnopravne partnere regionalnim koordinatorima uzimajući u obzir njihov doprinos razvoju urbanih sredina. Inicijativa će se i formalno registrirati te predstaviti na sljedećoj sjednici Udruge gradova kao i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Radnom sastanku prisustvovale su i predstavnice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), gđa. Marga Kuzmić te koordinatorica Udruge gradova gđa. Nives Kopajtich – Škrlec.

Datum:
13.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X