Dura
Novosti

Prezentacija ekološkog broda iCAT za dubrovačke obalne linije

Prezentacija ekološkog broda iCAT za dubrovačke obalne linije
Prezentacija ekološkog broda iCAT za dubrovačke obalne linije
Prezentacija ekološkog modela broda iCAT putničkog katamarana, izrađenog od kompozita ojačanog ugljičnim vlaknima tehnologijom vakum infuzije, održana je 17. srpnja 2014. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, na kojoj je sudjelovao djelatnik DURA-e, Marko Cosmai.

Cilj uvođenja novih pomorskih linja je rasterećenje cestovnog prometa te olakšavanje mobilnosti građana Grada Dubrovnika i svih posjetitelja, naročito onih s kruzera.

Ovaj ekološki model broda mogao bi se koristiti za dubrovačke priobalne linije Porat – Gruž – Mokošica prema prijedlogu predstavnika grupacije iCAT.

Predstavnik DURA-e, Marko Cosmai iznio je mogućnost suradnje na razvijanju zajedničkog projekta za financiranje na EU fondove u suradnji s FSB-om, iCAT-om i Končar institutom što je prihvaćeno od svih prisutnih.

Ukoliko bi došlo do realizacije navedenog , građanima Grada Dubrovnika bi se omogućio transport  iz Mokošice do Gruža ili Stare gradske jezgre u brzom i ekološkom brodu uz novo panoramno razgledanje Grada Dubrovnika i izbjegavanje cestovnog prometa i ljetnih gužvi.

Datum:
22.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X