Dura
Novosti

KONFERENCIJA UNAPREĐENJA POTENCIJALA LOKALNIH SAMOUPRAVA

KONFERENCIJA UNAPREĐENJA POTENCIJALA LOKALNIH SAMOUPRAVA
KONFERENCIJA UNAPREĐENJA POTENCIJALA LOKALNIH SAMOUPRAVA
Konferencija na temu „Planiranje, organizacija i provedba investicijskih projekata u lokalnim samoupravama – izvanproračunsko financiranje lokalnih javnih investicija” održala se od 22. do 24. rujna 2014. godine u Šibeniku na kojoj su Grad Dubrovnik predstavljali djelatnici DURA-e, Ena Soprano i Marko Cosmai.

Konferencija je posvećena temi unapređenja potencijala lokalnih samouprava u generiranju brzog gospodarskog rasta i razvoja.

U prvom dijelu konferencije govorilo se o projektima koji jedinicama lokalne samouprave osiguravaju dostizanje najviših svjetskih standarda u pogledu kvalitete lokalnih javnih usluga, planiranja razvoja te komunikacije s ključnim dionicima toga procesa, dok su se u drugom djelu predstavili suvremeni modeli financiranja investicija u javnu infrastrukturu.

Grad Dubrovnik će ove godine sudjelovati u projektu „Certificiranja općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem” koji će uložiti dovoljan kapacitet za uspješnu realizaciji istoga i dobivanje certifikata „Business friendly certification”.

Business friendly certification znači ulaganje u znanje, a to je najbolje ulaganje za budućnost gradova i regija.

Konferenciju je organizirao Centar za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Datum:
24.09.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X