Dura
Novosti

POKREĆETE SVOJ POSAO? – DOĐITE NA STARTUP AKADEMIJU

POKREĆETE SVOJ POSAO? – DOĐITE NA STARTUP AKADEMIJU
POKREĆETE SVOJ POSAO? – DOĐITE NA STARTUP AKADEMIJU
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s HAMAG – BICRO-om pokrenula je pilot projekt pod nazivom „Start – up akademija”. Riječ je o projektu neformalnog obrazovanja namijenjenom poduzetnicima početnicima i onima koji tek imaju određenu poslovnu ideju, odnosno onima koji žele preispitati svoju odluku žele li ući u svijet poduzetništva.

DURA je tako ušla u krug od svega tri poduzetničke potporne institucije na području RH koje je odabrao HAMAG – BICRO za izvedbu ove prve pilot faze projekta, koji se namjerava kroz narednu godinu i proširiti s pružanjem mentorskih „tailor- made usluga” poduzetnicima.

Cilj pilot projekta je pružiti osobama, koje su zainteresirane za pokretanje vlastitog posla, osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu te na taj način povećati stopu „preživljavanja” poduzetnika početnika na području Dubrovačko – neretvanske županije. Dodana vrijednost programa je izvedba isključivo standardiziranih edukacija po metodologiji HAMAG – BICRO-a koje ujedno jamče i visoku kvalitetu edukacije.

Program obrazovanja se sastoji od osnovnog i specijalističkih seminara.

Neke od tema koje se obrađuju na seminarima su: razrada poslovne ideje; kupci, prodaja i marketing; upravljanje ljudskim resursima ; zakonodavni okvir; potporne institucije; osnovni elementi financijskog poslovanja poduzetnika; računovodstvo i financije te poslovno planiranje.
Prvi osnovni seminar započeo je jučer, 06.studenog 2014., u prostorijama DURA-e, a na seminaru sudjeluje 15 polaznika.

27. i 28. studenog 2014., također u suradnji s korčulanskom gradskom razvojnom agencijom KORA, planira se isti program održati i na otoku Korčuli.

Datum:
07.11.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X