Dura
Novosti

URUČENO NOVIH 17 UGOVORA ZA SOLARNE KOLEKTORE

URUČENO NOVIH 17 UGOVORA ZA SOLARNE KOLEKTORE
URUČENO NOVIH 17 UGOVORA ZA SOLARNE KOLEKTORE
Natječaj za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Grada Dubrovnika zajednički provode Grad Dubrovnik i EE Info ured DURA-e u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša, a njime se nepovratnim novčanim sredstvima sufinanciraju ukupni troškovi nabave i ugradnje sustava u visini do 50 posto investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 15.000,00 kuna.

Direktorica DURA-e Andrea Novaković kazala je kako sve veći broj Dubrovčana svakodnevno posjećuju DURA-in Info ured za energetsku učinkovitost raspitujući se o programima i natječajima. Podsjetila je kako je nedavno završen i natječaj za program energetske obnove fasada za koji je stiglo 30-ak prijava.

Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je nadu da će svijest sugrađana o prednostima ovakvih i sličnih sustava biti još izraženija. Najavio je i da će Grad proračunski pomoći energetsku obnovu fasada većih stambenih zgrada, poput nebodera u Gružu ili zgrada u Mokošici, te ugradnju solarnih kolektora za gruški bazen.

Od početka provođenja programa ‘Solari’ dodijeljeno je poticaja ukupne vrijednosti preko 1,1 milijuna kuna. U prvom krugu natječaja provedenom od 23. svibnja do 1. prosinca 2013. odobreno je 30 prijava vrijednosti 418.113,85 kuna. Drugi krug proveden je od 3. ožujka do 1. lipnja 2014. kojom prilikom su odobrene 32 prijave vrijedne 452.371,09 kuna. Treći krug natječaja završen je 17. listopada 2014., a odobreno je 17 poticaja vrijednih oko 255.000 kuna.

Datum:
10.11.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X