Dura
Novosti

U Dubrovniku završena prestižna konferencija o javnoj rasvjeti – LUCI

U Dubrovniku završena prestižna konferencija o javnoj rasvjeti – LUCI
U Dubrovniku završena prestižna konferencija o javnoj rasvjeti - LUCI
DURA je sudjelovala u organiziranju LUCI konferencije u suradnji s Gradom Dubrovnikom kao jedinim hrvatskim članom udruge LUCI koji je ušao u Izvršni odbor udruge. Udruga LUCI okuplja gradove i stručnjake iz područja javne rasvjete iz cijelog svijeta, izabran uz sedam gradova. To su, redom, Eindhoven (Nizozemska), Glasgow (Škotska), Lyon (Francuska), Jyvaskyla (Finska), Leipzig (Njemačka), Seoul (Južna Koreja) i Ghent (Belgija).

Uz članstvo u Izvršnom odboru LUCI-a, Grad Dubrovnik izabran je i kao blagajnik Udruge, a ove godine pripala mu je čast održavanja godišnje konferencije gradova članova udruge.

Grad Dubrovnik natjecao se i za potpredsjedničko mjesto, no tajnim glasovanjem ta je titula pripala Eindhovenu. Novi predsjednik LUCI-a je Johan Nyhus, zamjenik gradonačelnika Gothenburga.

Gradonačelnik Andro Vlahušić tijekom svog govora podsjetio je kako je Dubrovnik član LUCI-a već četiri godine te kako će i dalje nastaviti provoditi mjere energetske učinkovitosti na sustavu javne i dekorativne rasvjete. Najavio je i mogućnost održavanja Light festivala.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je od 5. do 9. studenog domaćin redovnoj godišnjoj skupštini udruženja LUCI (Lighting Urban Community International)., a tijekom četiri dana ugostit će preko 150 stručnjaka iz područja javne i dekorativne rasvjete te predstavnike 35 svjetskih gradova.

O udruženju LUCI:

LUCI je udruga koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta s ciljem razmjene iskustava pri korištenju rasvjete kao glavnog alata za urbani, društveni i gospodarski razvoj gradova, uz osobit naglasak na energetsku učinkovitost i utjecaj rasvjete na okoliš. Udruga je osnovana 2002. godine po nalogu Grada Lyona, a danas broji više od 100 članova, od toga 67 gradova iz cijelog svijeta te 35 pridruženih članova – tvrtki, sveučilišta, light dizajnera, arhitekata i neovisnih stručnjaka za rasvjetu.

Datum:
11.11.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X