Dura
Novosti

Predstavljen projekt „Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do Elafitskih otoka“

Predstavljen projekt „Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do Elafitskih otoka“
Predstavljen projekt  „Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do Elafitskih otoka“

Povodom predstavljanja novoodobrenog projekta pod nazivom „Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do elafitskih otoka“, financiranog iz IPA programa Prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013, održana je konferencija za medije  4. prosinca 2014. u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

 

Nositelji projekta su: Turistička zajednica Grada Dubrovnika (RH) i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH), a partneri projekta su: Razvojna Agencija Grada Dubrovnika DURA i UHPA – udruženje putničkih agencija Hrvatske, udruženje Kallipolis (Italija), Općina Ravno, ATA- udruženje putničkih agencija BIH i OXFAM Italia. Ukupna vrijednost projekta iznosi cca. 3.845.070,00 kn, a bespovratna sredstva koja su dodijeljena TZ Grada Dubrovnika iznose cca. 1.885.000 HRK. Projekt će se provoditi 24 mjeseca od potpisivanja Ugovora. Glavni cilj projekta je produženje turističke sezone i ponude na pograničnom području Hrvatske i BiH, odnosno razvoj kopnenih i otočnih područja oko turističkih urbanih centara, Mostara i Dubrovnika.

 

Na početku konferencije  Andrea Novaković, direktorica DURA-e istaknula je kako je ovo prvi projekt financiran iz ovog programa na području Dubrovačko- neretvanske županije te da je TZ Grada Dubrovnika prva od partnera potpisala Ugovor s Agencijom za regionalni razvoj RH.

 

Nataša Mirić, voditeljica projekta predstavila  je konkretne aktivnosti koje će se provoditi na projektom području Grad Dubrovnik – Elafitski otoci. Aktivnosti se sastoje od edukativnih i promotivnih  radionica s posebnim naglaskom na uvođenje koncepta“ Difuznih hotela“  kao i adaptacije i izgradnje dionice biciklističko-rekreacijske staze na otoku Šipanu u duljini od 2,5 km.

 

Direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić rekla je kako je posebno ponosna na  činjenicu da je ovo prvi projekt odobren u posljednjih sedam godina iz IPA programa Prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013. na području  Dubrovačko-neretvanske županije, dok je gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo kako se ovim projektom  obogaćuje turistička ponuda  grada Dubrovnika kao destinacije  kroz stvaranje prekograničnih mreža i partnerstava te razvoj zajedničkih prekograničnih aktivnosti.

 

Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013. izrađen je zajedničkim naporima obiju država sudionica po principu partnerstva te je od strane Komisije Europskih zajednica usvojen 10. prosinca 2007. godine.

Datum:
04.12.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X