Dura
Novosti

GRAD DUBROVNIK – SMART CITY

GRAD DUBROVNIK – SMART CITY
GRAD DUBROVNIK - SMART CITY
Info dan za otvoren natječaj Horizon 2020 – Smart Cities and Communities 2015. održan je od 11. do 13. veljače 2015. godine u Bruxellesu.

Na Info danu sudionike su upoznali s pojedinim stavkama natječaja koje se trebaju poštivati, kao i s niz korisnih savjeta za prijavu na natječaj.

Smart City uključuje više aspekata razvoja, od pametne mobilnosti, energetske učinkovitosti, infrastrukture do pametnog upravljanja.

Grad Dubrovnik prvi je grad u Hrvatskoj koji se opredijelio u smjeru izrade „Smart City” strategije koja će služiti kao podloga u budućoj primjeni integriranih IT rješenja s ciljem poboljšanja pružanja razine usluga gradske uprave, ustanova i društava u vlasništvu grada naspram građanima, poduzetnicima, posjetiteljima grada, no i boljom razmjenom informacija među samom upravom. Projekt operativno za Grad provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA.

Grad Dubrovnik je kod mnogih iskusnijih gradova prepoznat kao potencijalni folower city – grad sljedbenik.

Datum:
16.02.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X