Dura
Novosti

Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo

Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo
Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo
Vlada RH usvojila je novi program mikrokreditiranja za poduzetnike i obrtnike koji provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Kroz ovaj Kreditni program poduzetnicima je omogućeno financiranje osnovnih sredstava od minimalno 60% iznosa kredita pri čemu će se podržati nabava strojeva i opreme, alata i uređaja, kupnja ili adaptacija zemljišta i poslovnih objekata kao i razvoj softverskih, IT rješenja i ostale nematerijalne imovine. Također, osigurat će se i financiranje obrtnih sredstava do maksimalno 40% iznosa kredita. 

Najniži iznos kredita je 10 tisuća, najviši 120 tisuća kuna, a fiksna kamatna stopa je 0,99 posto godišnje. Rok otplate kredita je do 5 godina uključujući poček od 6 mjeseci. 

Za kredite poduzetnika osigurano je pet milijuna kuna iz državnog proračuna i to za poduzetnike i obrtnike koji posluju do 24 mjeseca te zadovoljavaju uvjete definicije subjekata malog gospodarstva. 

Program i dokumentaciju za kreditni program “Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo” možete pronaći OVDJE!

Datum:
18.02.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X