Dura
Novosti

Forum malog i srednjeg poduzetništva učvrstio javno-privatni dijalog

Forum malog i srednjeg poduzetništva učvrstio javno-privatni dijalog
Forum malog i srednjeg poduzetništva učvrstio javno-privatni dijalog
Drugi forum malog i srednjeg poduzetništva održao se u petak 27. veljače 2015 godine u Zagrebu na kojem je prisustvovala direktorica DURA-e, Andrea Novaković.

Administrativne prepreke, Internacionalizacija te briga o malim poduzećima prilikom donošenja zakona i drugih akata bile su jedne od tema 2. foruma.

Na Forumu su zaključili kako je za kvalitetnije donošenje javnih politika potrebna bolja komunikacija među državnim tijelima i svim uključenima radi unapređenja politika i strategija koje utječu na poslovanje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Osim toga, potrebno je bolje korištenje dobre prakse zemalja koje imaju uređen sustav obrazovanja za obrtništvo, a potrebno je i bolje informiranje poduzetnika o medijaciji kao alatu za naplatu potraživanja.

Forum malog i srednjeg poduzetništva je aktivan od 2014. godine kao mehanizam javno-privatnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Javno-privatni dijalog i savjetovanje s poslovnom zajednicom i zainteresiranom javnosti služi kvalitetnijem donošenju javnih politika odnosno  javno-privatno djelovanje doprinosi poboljšanjima u provedbi mjera za razvoj konkurentnosti, inovacija i boljem poslovanju malog  gospodarstva.

Učinkovit i održiv rad Foruma je jedino moguć uz aktivno sudjelovanje svih sudionika Foruma i predstavnika poslovne zajednice kao nositelja javnog-privatnog dijaloga.

3. Forum održat će se u rujnu 2015.

Izvor: MINPO

Datum:
02.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X