Dura
Novosti

WEBINAR UN-OV SPORAZUM O LJUDSKIM PRAVIMA

WEBINAR UN-OV SPORAZUM O LJUDSKIM PRAVIMA
WEBINAR UN-OV SPORAZUM O LJUDSKIM PRAVIMA
WEB konferencija o utjecaju UN-ovog sporazuma na poduzeća u odnosu na ljudska prava održana je 30.3.2015.godine na kojoj je sudjelovala djelatnica DURA-e, Jelena Brbora. UN-ovo Vijeće za ljudska prava odlučilo je u lipnju 2014. osnovati međunarodnu radnu skupinu koja bi napisala prijedlog obvezujućeg sporazuma o tvrtkama i ljudskim pravima.

Cilj webinara je da obavijesti tvrtke i članove Međunarodne organizacije poslodavaca o najnovijim događanjima vezanim za uspostavu međudržavne radne skupine, da procjeni mogući utjecaj na tvrtke i da osmisli odgovor poslovne zajednice na proces donošenja sporazuma.

Na konferenciji je objašnjen povijesni i politički kontekst razvoja sporazuma i potrebe za istim. Obzirom da je razvoj sporazuma otvoreni proces predviđa se da može potrajati i više od dvije godine. Najvažniji segment ovog i sličnih sporazuma su alati za monitoring primjene razvijenih principa poslovanja, stoga će se na tome dosta raditi, zajedno sa državama i poslodavcima, kako bi sporazum bio što učinkovitiji.

Prvi sastanak međudržavne radne skupine će se održati od 6. do 10. srpnja 2015. godine u Genevi.

Datum:
31.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X