Dura
Novosti

Međunarodna konferencija ‘’SMARTSET’’

Međunarodna konferencija ‘’SMARTSET’’
Međunarodna konferencija ‘’SMARTSET’’

Više od 60 sudionika iz 9 europskih zemalja sudjelovalo je na međunarodnoj konferenciji  EU projekta ‘’SMARTSET’’ koja se održala 12. svibnja 2015 u Grazu,  a na kojoj sudjelovala predstavnica DURA-e Nataša Mirić.

Na konferenciji je bilo riječi o održivom razvoju i logistici u urbanim područjima, te su razmijenjena iskustva svih sudionika i predložena konkretna rješenja.

Slijedom povećanja broja stanovništva u urbanim područjima na teritoriju Europe, pojačao se i promet te su logistički zadaci postali sve zahtjevniji.  Gradovi i regije se suočavaju sa pojačanom koncentracijom štetnih plinova, zakrčenjem prometnica i prije svega neodrživim načinom života, što je i inspiriralo radni naslov konferencije: “City logistics – What tools does a city need to reach CO2 free city logistics?” . Na konferenciji su gradovi Graz, Padova te Gothenburg iznjeli svoja rješenja, a tijekom panel diskusije na kojoj je sudjelovala Nataša Mirić, razgovaralo se i o drugačijim održivim mogućnostima u manjim sredinama, te se raspravljalo o daljnjim koracima i politikama EU.

Datum:
19.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X