Dura
Novosti

Besplatne radionice za poduzetnike

Besplatne radionice za poduzetnike
Besplatne radionice za poduzetnike

Ne snalazite se na internetu i smatrate to svojom slabijom stranom? Za Vas smo organizirali dvije radionice iz osnova informatike, u svrhu lakšeg uredskoga poslovanja.

                            Prijavite se na email: mpuljas@dura.hr ili putem telefona na 020/640-271 

                                                            Požurite, broj polaznika je ograničen! 

1. Radionica „Uredsko poslovanje kroz osnove informatike”  

Cilj radionice je pokazati kako informatiku (is)koristiti za unaprjeđenje vlastitog poslovanja. Informatika i informacijske tehnologije su postale nezaobilazan dio naše svakodnevice, pa tako i poduzetništva – poduzetnikakoji jesu i oni koji žele to biti.Ovaj seminar i radionica će kroz praktični dio približiti polaznicima osnovna znanja. Naučiti ćete kako pristupiti svojim poslovnim podacima, kako se priključiti na internet, kako kreirati mail adresu, poslati podatke i sl., kako pristupiti drugom računalu, kako koristiti Gmail, OneDrive, besplatne alate poput Open officea, …

2. Radionica “Poslovanje je lakše uz dostupne IT alate”  

Danas je nemoguće provesti dan bez raznih tehnoloških naprava među kojima su najkorišteniji mobiteli i računala. Iako se velik broj ljudi zna koristiti raznim računalnim programima i aplikacijama, teško je održavati korak sa svakodnevnim inovacijama. Kroz seminar “Poslovanje je lakše u dostupne IT alate” polaznici će dobiti pregled alata kojima se mogu koristiti u počecima svog poslovanja, te pregled u mogućnosti koje pružaju besplatni sadržaji poput: Open Officea, Libra Officea te Google usluga.

Open Office je besplatan softver koji može biti dobar početak u poslovanju jer nastoji biti kompatibilan s Microsoft Officeom. U svom programskom paketu Open Office ima sadržaje poput:

  • Writera čije su mogućnosti slične Wordu;
  • Calca sa sličnim mogućnostima Excelu;
  • Impressa koji je sličan Power Pointu;
  • Basea koji je sličan Accessu;

Na seminaru će bit riječi o Google-u koji je internacionalna tvrtka koja pruža niz besplatnih usluga s kojima je mnogo lakše poslovati. Više nam nisu potrebne diskete, CD-ovi ili USB stikovi kako bismo prenijeli podatke s jednog računala na drugi. Google Drive izvrstan je alat za prenošenje podataka u cloud verziji gdje u vrlo brzom roku možete sačuvati i prenijeti besplatno do 15 GB podataka. 

Polaznicima će se objasniti način otvaranja Google računa s kojim dobivaju mogućnost aktiviranja Google Diska. U praktičnom dijelu polaznici će naučiti napraviti vlastiti e-mail potpis i ugradnju potpisa u tijelo poruke. 

Predavač na oba seminara je g.Tino Šokić 

Područje: Informatika 

Tino Šokić je sistemski inženjer koji svoje znanje nastoji dijeliti putem svih dostupnih medija, te je tako postao dijelom osnivačke ekipe portala www.ucionica.net skoro davne 2008. godine, a od 2014. godine radi kao direktor tvrtke ucionica.net j.d.o.o. 

Mnoštvo certifikata i edukacija, kao što su Microsoft, Cisco, MikroTik, VMware, te mnoštvo radnih sati u sistemskoj sobi, oblikovale su njegov inženjerski duh, a pokretanje njegove trenutne tvrtke potvrdilo je želju za profesionalnim razvijanjem u smjeru IT struke. Kao certificirani Cisco Security inženjer glavna mu briga sigurnosna strana korištenja računalnih usluga i sustava, te na taj dio stavlja poseban naglasak kod svakog korisnika. 

Svoju IT karijeru započeo kao sistemski inženjer u Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. nakon koje je odlučio osnovati tvrtku pomoću koje će pružati (osim znanja) izravne usluge krajnjim korisnicima i tvrtkama.Autor je preko stotinu informatičkih vodiča, preko tisuću odgovorenih upita putem portala ucionica.net, te nekoliko održanih radionica.Malo, ali vrijedno slobodno vrijeme koristi za gitaru, putovanja, knjige i ponekad motocikle… LinkedIn: http://hr.linkedin.com/in/tinosokic/en

Kontakt: E-mail: tino.sokic@ucionica.net 

Radionice se održavaju u prostorijama DURA-e, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, 20 000 Dubrovnik.Poželjno je da ponesete svoj laptop na radionicu. 

Datum:
05.10.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X