Dura
Novosti

Prva e-Škola u Dubrovniku!

Prva e-Škola u Dubrovniku!
Prva e-Škola u Dubrovniku!
U srijedu, 18.11.2015.godine, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i ravnateljica Osnovne škole Ivana Gundulića Vedrana Elez potpisale su s ravnateljem CARNeta Zvonimirom Stanićem ugovor o uključivanju u pilot projekt “e-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola”.
Prijavu i projektnu dokumentaciju pripremala je Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, a svečanosti je nazočio i Ministar obrazovanja, znanosti i športa Vedran Mornar. Ovim projektom, Osnovna škola Ivana Gundulića je postala jedna od 120 hrvatskih škola koja se uključila u projekt „e-Škole“.
Projektom “e-Škole” razvija se nekoliko bitnih komponenata: izgradnja lokalnih mreža u školama, razvoj e-usluga za poslovne i nastavne procese, primjena IKT-a u nastavi, digitalizacija obrazovnih sadržaja, nabava potrebne IKT opreme za škole i nastavnike te obrazovanje i podrška svim sudionicima uključenima u proces informatizacije škola.
Provedba projekta odvijat će se u dvije glavne faze, kroz dva projekta, i to u sljedećem trajanju i financijskom opsegu: -Pilot projekt, u trajanju od 1. ožujka 2015. do 28. veljače 2018. godine, koji obuhvaća 150 škola, -veliki, četverogodišnji projekt, u trajanju (2019. – 2022.), koji obuhvaća još 50% škola.U sljedećoj fazi projekta očekuje se uključivanje i ostalih dubrovačkih škola.

U svom obraćanju sudionicima skupa, zamjenica gradonačelnika istaknula je trajno opredjeljenje Grada Dubrovnika na poboljšanje kvalitete obrazovnog sustava, što se najbolje očituje kroz brojne, u Hrvatskoj i svijetu prepoznate, projekte dubrovačke obrazovne vertikale.

Datum:
18.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X