Dura
Novosti

Tjedan EU fondova

Tjedan EU fondova
Tjedan EU fondova
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, najavljuje održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova” koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb, na adresi Radnička cesta 50.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korištenje sredstava iz ESI fondova. 

Svrha ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj. 

U okviru svakog pojedinog dana predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u financijskoj perspektivi 2014.-2020., prikazati primjeri dobre prakse i razmijeniti iskustva kroz panel diskusije u slijedećim tematskim područjima: poslovna konkurentnost, mogućnosti za poduzetnike; kulturna baština i socijalna uključenost, održivost resursa i energetska učinkovitost, znanost, tehnologija i mobilnost; Europski socijalni fond – stvaranje mogućnosti; program ruralnog razvoja te operativni program pomorstvo i ribarstvo. 

Detaljan program „Tjedna EU fondova” možete vidjeti ovdje. 

Za sudjelovanje na ovom događaju potrebno je prijaviti se putem online obrazaca koji se nalaze u nastavku i to, sukladno interesu i mogućnostima za sudjelovanje, za svaki dan posebno. 

Svečano otvorenje „Tjedna EU fondova”1. dan “Poslovna konkurentost, mogućnosti za poduzetnike”

2. dan „Kulturna baština i socijalna uključenost”

3. dan „Održivost resursa i energetska učinkovitost; znanost, tehnologija i mobilnost”

4. dan „Europski socijalni fond – stvaranje mogućnosti”

5. dan „Program ruralnog razvoja i Operativni program pomorstvo i ribarstvo”

Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete najkasnije jedan dan uoči održavanja događaja za koji ste se prijavili. 

* Program nije u cijelosti potvrđen stoga su moguće manje izmjene.

Datum:
01.03.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X