Dura
Novosti

završio drugi po redu Hackathon Dubrovnik

završio drugi po redu Hackathon Dubrovnik
završio drugi po redu Hackathon Dubrovnik
Nakon konferencije i radionica koji su se održali prošli vikend, održalo se i 48 satno natjecanje na kojem se natjecalo 10 timova sa svojim Smart City projektima. Timovi su u 48 sati realizirali svoje ideje za pametan grad, kao što su pametna kanta za smeće, pametna autobusna stanica, pametni sustav naplate autobusnih karata, sustav za punjenje baterija, sustav svjetlosne navigacije, sustav pametnih plaža.

Prvo mjesto i novčanu nagradu od 10.000 kn su osvojili Ivan Voras iMarko Sučić iz Zagreba sa svojim LightNav sustavom navigacije pomoću svjetla. Sustav funkcionira na način da turisti ili građani na ekranu osjetljivom na dodir mogu kliknuti na lokaciju do koje žele ići, nakon čega LED svjetla osvjetljava put koji ih vodi do odabrane lokacije. Uz to se pomoću QR koda može skinuti mapa s ucratnim putem na pametni telefon.

Josip Žmikić i Marin Desnica su osvojili 2. mjesto i nagradu od 7.000 kn za pametnu web aplikaciju koja koristi razne Arduino senzore, putem koje se može saznati trenutna temperatura mora i zraka, vlažnost, broj kupača na plaži.

3. mjesto i nagradu od 5.000 kuna osvojila je ekipa iz Sarajeva (Irhad Babić, Abdurahman Adilović, Benjamin Delić i Nedim Bečirović) s web i mobilnom aplikacijom What’s next koja bi radila uz pametne kioske postavljene po gradu, na čijim bi se ekranima priakzivao generalni saržaj, ali i personalizirani sadržaj nakon što se tom kiosku približi osoba s instaliranom What’s next aplikacijom.

Uz novčane nagrade pobjednički timovi će nastaviti razvoj svojih projekata, a nakon razvoja i testiranja timovima će biti omogućeno i implementiranje njihovih projekata na području Grada Dubrovnika.

Ovim putem bi se htjeli zahvaliti svim partnerima i sponzorima koji su nas podržali u organizaciji i provedbi ove manifestacije, a to su Cityos, Laus CC, HUB 385, HoloBit, Intuit,RIT Croatia, UNIDU, DUTV, Futura, Zajednica tehničke Kulture, te svim medijskim pokroviteljima.

Datum:
18.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X