Dura
Novosti

Upravljanje parkiranjem – ključ za upravljanje urbanom mobilnošću

Upravljanje parkiranjem – ključ za upravljanje urbanom mobilnošću
Upravljanje parkiranjem - ključ za upravljanje urbanom mobilnošću

CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, konzorciji projekata PUSH&PULL i EVIDENCE, Slovenska platforma za trajnostnu mobilnost, Grad Dubrovnik i Razvojna agencija Grada Dubrovnika, organiziraju radionicu na temu upravljanja parkiranjem.

Radionica će se održati u ponedjeljak 9. svibnja 2016. od 10:00 do 16:00 sati u Kampusu Sveučilišta Dubrovnik (Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik), a održati će se na engleskom i hrvatskom jeziku, uz simultano prevođenje.

Na području urbanog razvoja i prometa malo je toga što može u tolikoj mjeri doprinijeti kvaliteti života, promjeni ponašanja i načina putovanja kao što to može upravljanje prostorom za parkiranje. O parkiranju se, međutim, u javnim raspravama rijetko kada racionalno raspravlja. Sasvim emotivne prosudbe građana i novinara mnogo su češći razlog zašto se donositelji odluka suzdržavaju od uvođenja politike pametnog i održivog gradskog prometa nego što su to racionalni razlozi.

Cilj ove radionice je upoznati sudionike sa znanjima potrebnim za izgradnju čvrstih argumenata koji će pomoći razriješiti probleme u svezi s parkiranjem i time poduprijeti održivi promet. Svrha joj je da ojača poziciju političara, donositelja odluka i multiplikatora znanja (poput novinara) u postupku donošenja nečega, što se na prvi pogled, može činiti nepopularnim, ali što u stvari predstavlja racionalna i održiva rješenja za upravljanje parkiranjem.Prijaviti se možete putem maila: civinetodraz.hr  

Veselimo se zajedničkom druženju! 

Datum:
26.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X