Dura
Novosti

Drugi ”Europski festival turizma i strategije” u Dubrovniku

Drugi ”Europski festival turizma i strategije” u Dubrovniku
Drugi ''Europski festival turizma i strategije'' u Dubrovniku
“Izazovi kulturnog turizma u Europi” naziv je 2. Europskog festivala turizma i strategije koji je od 27. – 30. travnja u Dubrovniku okupio predstavnike i delegate 17 europskih gradova iz 11 zemalja. Festival je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića i gradonačelnika francuskog prijateljskog grada Rueil Malmaisona Patrica Olliera, a prošle se godine prvi put održao upravo u Rueil Malmaisonu.

Cilj festivala, čije će domaćinstvo i organizaciju naizmjenice dijeliti ova dva grada, je okupiti predstavnike europskih gradova kako bi razmijenili svoja iskustva i strategije za razvoj turizma, ove godine s posebnim osvrtom na valorizaciju i zaštitu baštine te strateško promišljanje turizma i kulture.
Nakon otvorenja festivala održana je prezentacija Dubrovnika, Dubrovačke kartice, promotivnih videa Dubrovačkog Zimskog Festivala i Turističke zajednice Grada, a direktorica DURA-e Andrea Novaković održala je prezentaciju o aktivnostima Razvojne agencije koja idu u smjeru razvijana alternativne turističke ponude, te projekata koje DURA provodi na tu tematiku.

U natjecateljskom dijelu “Europska turistička zvijezda” sudjeljuje 17 gradova s unaprijed prijavljenim projektima. Dobitnici će biti proglašeni na svečanoj večeri u tvrđavi Revelin 29. travnja, a uručit će im se posebno dizajnirane nagrade i priznanja za sudjelovanje, kao motivacija za nastavak rada na turističkoj i kulturnoj ponudi svojih destinacija.
Sudionici Drugog Europskog festivala strategije i turizma uz Dubrovnik i Rueil Malmaison su: Bad Homburg, Njemačka; Bromla, Malta; Chisinau i Orhei, Moldavija; Ferrara, Italija; Graz, Austrija; Herceg Novi i Kotor, Crna Gora; Le Touquet, Nimes, Ouistrehem Riva-Bella, Rueil-Malmaison, Francuska; Plovidv, Bugarska; Požarevac, Srbija; Sarajevo, Bosna i Hercegovina; Solin i Zagreb, Hrvatska.

Datum:
29.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X