Dura
Novosti

Otvoren Agrobiznis centar u prostorima DURA-e

Otvoren Agrobiznis centar u prostorima DURA-e
Otvoren Agrobiznis centar u prostorima DURA-e
U organizaciji grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije u prostorima DURA-e održano je svečano otvaranje 30. svibnja 2016. godine Agrobiznis centra u sklopu projekta “Agrobiznis – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji”.

Projekt se financira iz IPA programa prekogranične suradnje HR-BIH i se provodi na ruralnim područjima grada Dubrovnika, općinama Ravno, Trebinja, Ljubinja, Čapljina. Iznos EU financiranja iznosi 85%. Cilj projekta je jačanje prekograničnog ruralnog razvoja i konkurentnosti tipične regionalne poljoprivredne proizvodnje. 

Uspostavljanjem Agrobiznis centra u Dubrovniku i drugog, u općini Ravno omogućiti će se proizvođačima poljoprivrednih proizvoda i potrošačima u obje zemlje stalni kontakt. Rezultati projekta će biti postignuti ako se u Agrobiznis mrežu uključe različiti pružaoci usluga i svojim aktivnostima dovedu do povećanja nivoa poljoprivredne proizvodnje, te ostvarenja boljeg ekonomskog statusa poljoprivrednih proizvođača u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji.

Datum:
31.05.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X