Dura
Novosti

Predstavljen projekt ”Renesansni vodovod u funkciji šetnice”

Predstavljen projekt ”Renesansni vodovod u funkciji šetnice”
Predstavljen projekt ''Renesansni vodovod u funkciji šetnice''

Danas je u Gradskoj vijećnici predstavljen projekt „Izrada projektne dokumentacije za obnovu trase Dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice” na kojem zajedničkim snagama radi Grad Dubrovnik, Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA i tvrtka Trames Consultants d.o.o.

Cilj projekta je obnova trase dubrovačkog ranorenesansnog gravitacijskog vodovoda od izvorišta u Šumetu do naselja Nuncijata iz 15. stoljeća, s pripadajućim objektima u duljini od 8.5 km, u funkciji prezentacije domaćoj, ali i inozemnoj javnosti. Projekt je sufinanciran sredstvima iz „Fonda za razvoj turizma” Ministarstva turizma RH, a vrijedan je oko 12 milijuna kuna.

Nakon video uratka i prezentacije projekta od strane tvrtke Trames consultats, kojim je vizualno dočaran projekt, gradonačelnik Andro Vlahušić je predstavio buduće planove Grada Dubrovnika vezane za ljetnikovce i  područje Rijeke dubrovačke. S vlasnikom zemlje oko ljetnikovca Restić Grad pregovara o kupnji zemljišta, a od vlasnika bivše tvornice tjestenine Grad i Vodovod Dubrovnik dobili su ponudu. U konačnici svi oba objekta na samom izvorištu Omble pretvorila bi se u Muzej vode.

Za narednu godinu Grad Dubrovnik planira uvesti izlete u Rijeku dubrovačku koji će obuhvaćati renesansni vodovod, Izvorište Omble, ali i ljetnikovce te Franjevački samostan u Rožatu.

Datum:
03.06.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X