Dura
Novosti

Premijera filma “Grad na ruci – Dubrovnik”

Premijera filma “Grad na ruci – Dubrovnik”
Premijera filma
Pozivamo Vas na premijeru filma „Grad na ruci – Dubrovnik” autora Tonka Jovića koja će se održati 5.srpnja 2016. u Kazalištu Marina Držića s početkom u 21:00 sati.

„Grad na ruci – Dubrovnik” naziv je 20 minutnoga dokumentarnoga filma ostvarenoga u sklopu projekta Grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije kojim se obilježava 1700. obljetnica mučeničke smrti svetoga Vlaha.

Dubrovnik i njegov parac povezani su više od tisućljeća i govoriti o svecu znači pričati o dijelu bogate povijesti i života Grada. Priča o svetome Vlahu istodobno je podsjetnik na dio zanimljive baštine, tradicije i kulture grada-države. Gotovo je nemoguće hodati Dubrovnikom i okolicom, a ne primijetiti slike, kipove i reljefe sveca koji ga čuva. Festa svetoga Vlaha bila je i još uvijek je vjerski blagdan, nekoć državni, a danas gradski praznik i pučka svečanost.
Pokazujući ovovremenu i podsjećajući na nekadašnje Feste, trajnoj priči o svecu i njegovu Gradu dodali smo još jednu stranicu.

Scenarist i redatelj: Tonko JovićStručna suradnica: Maja NodariSnimatelj: Davor ŠarićDren operator: Igor KneževićSkladatelj: Matej MeštrovićMontažer: Darko Vračević

Ulaz je za sve građane slobodan uz preuzetu ulaznicu na blagajni kazališta! Broj sjedala je ograničen!

Datum:
01.07.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X