Dura
Novosti

PREDSTAVLJEN JAVNI POZIV ZA ZGRADE

PREDSTAVLJEN JAVNI POZIV ZA ZGRADE
PREDSTAVLJEN JAVNI POZIV ZA ZGRADE
Razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik 04. srpnja su raspisali Javni poziv za povećanje energetske učinkovitosti višestambenih zgrada na području grada Dubrovnika. Tom prigodom, u dvorani Osnovne škole Mokošica predstavljene su mogućnosti sufinanciranja energetske obnove stambenih zgrada koje se mogu osigurati putem Javnog poziva.
Gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica DURAe Andrea Novaković i stručna suradnica Ana Marija Pilato prisutne su upoznali s mjerama energetske obnove i procedurom prijave za ostvarivanje bespovratnih sredstava. Predstavnici zgrade Batala 19, Miho Klečak i Nikša Gojavić predstavili su prvu uspješno provedenu energetsku obnovu višestambene zgrade u Dubrovniku.
Provedba energetskih pregleda i energetsko certificiranje te izrada projektne dokumentacije sufinancira se 85%, a energetska obnova zgrada s 20% sredstava od ukupne vrijednosti investicije. Korisnici sredstava su suvlasnici višestambenih zgrada koji podnose zajednički zahtjev posredstvom predstavnika stanara i upravitelja. Procedura prijave kroz tri koraka:
1. Predstavnik stanara traži ponudu certifikatora ili projektanta;
2. Predstavnik stanara osigurava suglasnost suvlasnika zgrade (51% od ukupne stambene površine);
3. Predstavnik suvlasnika i upravitelj zajedno podnose prijavu s potrebnom dokumentacijom.
Javni poziv s pripadajućom dokumentacijom i obrascima objavljen je na stranicama DURAe i Grada Dubrovnika, a otvoren je do kraja tekuće godine odnosno do iskorištenja financijskih sredstava.
Sve obavijesti mogu se dobiti na besplatni telefon0800 5770 (radnim danom od 8 do 16 sati), slanjem upita na e-adresu eeinfo@dura.hr ili osobno u sjedištu Razvojne agencije Grada Dubrovnika, EE INFO ured, Branitelja Dubrovnika 15.
Datum:
06.07.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X