Dura
Novosti

Bespovratna sredstva Gradu Dubrovniku za projekt Pomoćnici u nastavi

Bespovratna sredstva Gradu Dubrovniku za projekt Pomoćnici u nastavi
Bespovratna sredstva Gradu Dubrovniku za projekt Pomoćnici u nastavi
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske je i ove godine dodijelio Gradu Dubrovniku 688.873,07 kuna bespovratnih sredstava u okviru poziva Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.

Program pomoćnika u nastavi već se godinama kontinuirano provodi u dubrovačkim osnovnim školama, a uz pomoć Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e koja sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u tijeku je svečana dodjela ugovora na kojoj sudjeluje i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić kao potpisnica ugovora u ime Grada Dubrovnika te direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Andrea Novaković.

Program asistenata u nastavi uspješno se provodi već nekoliko godina u svih šest dubrovačkih osnovnih škola. U 2016/2017 školskoj godini preko projekta bit će zaposlenih 21 pomoćnik/ca u nastavi koji će biti angažirani za rad s 21 učenikom/com s teškoćama u razvoju.
Odlukom o financiranju na nacionalnoj razini obuhvaćeno je 49 projekata koje su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 74.735.497,32 HRK bespovratnih sredstava.

Datum:
30.08.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X