Dura
Novosti

DURA se uključila u mrežu trenera Državne škole za javnu upravu

DURA se uključila u mrežu trenera Državne škole za javnu upravu
DURA se uključila u mrežu trenera Državne škole za javnu upravu
U sklopu projekta „Uspostava trening sustava za dobro upravljanje na lokalnoj i regionalnoj razini”, koji je krenuo u svibnju 2016. godine, sudjeluje i direktorica Andrea Novaković ispred Razvojne agencije DURA-e.

Za sudjelovanje u projektu bio je veliki interes, među kojima je DURA izabrana za sudjelovanje i po završenom programu biti će osposobljena za trenera za provedbu programa Dobro upravljanje za lokalne i regionalne lidere.

Osposobljavanje trenera će se odvijati kroz dvodnevni generički trening o didaktici i metodici te trodnevni specijalizirani trening za pojedina područja programa.

Treneri će nakon završetka treninga dobiti potvrde o završenom osposobljavanju i postati dijelom trenerske mreže Državne škole za javnu upravu.

Svrha projekta je ojačati upravljačke i rukovodeće kompetencije izabranih dužnosnika (gradonačelnika i župana) i rukovodećih službenika u tijelima jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz razvoj specijaliziranog programa osposobljavanja u području dobrog upravljanja i uspostavu trenerske mreže za njegovu provedbu.

Važno je napomenuti kako je program „Dobro upravljanje za lokalne i regionalne lidere” jedini takav program osposobljavanja u Republici Hrvatskoj namijenjen županima, gradonačelnicima i njihovim zamjenicima, kao i pročelnicima upravnih odjela u gradovima i županijama.

Glavni je cilj ovog programa jačati kompetencije za dobro upravljanje, a obuhvaća područja strateškog upravljanja organizacijom i ljudima, kreiranja politika i donošenja odluka, upravljanja proračunom, javne nabave, antikorupcije i sukoba interesa, državnih potpora, javnih politika te EU politika i financijskih instrumenata.

Projekt je financiran u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2012. kojeg provode WYG savjetovanje i Državna škola za javnu upravu.

Vrijednost projekta financiranog iz programa IPA 2012 iznosi 263.500,00 eura, a predviđeno trajanje je 14 mjeseci.

Datum:
07.09.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X