Dura
Novosti

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA «TECHTOWN»

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA «TECHTOWN»
PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA «TECHTOWN»
Partnerski sastanak u sklopu projekta „TechTown” održao se 13. i 14. rujna 2016. godine u gradu Limerick (Irska) na kojem su sudjelovali i predstavnici DURA-e, Alisa Aliti Vlašić i Nikša Vlahušić.

“TechTown” je projekt kojim će se pokušati ostvariti pozitivan utjecaj na tzv. “digitalnu zajednicu”, odnosno potaknuti porast poslova i zaposlenih u digitalnom sektoru ili na srodnim pozicijama u ostalim granama gospodarstva. Jedan od glavnih ciljeva je izrada lokalnog akcijskog plana koji će poslužiti kao daljnje smjernice za održivi razvoj ovog sve važnijeg sektora. U izradu akcijskog plana biti će uključeni stručnjaci iz URBACT programa i partneri iz ostalih gradova TechTown mreže, ali samo u ulozi podrške i mentora dok će definicija samih aktivnosti i provedbe biti ostvarena kroz lokalnu akcijsku grupu koja uključuje različite dionike predstavnike privatnog i javnog sektora, akademsku zajednicu i zainteresirane građane. 

Prije sastanka u Limerick-u u Dubrovniku je održan drugi sastanak lokalne akcijske grupe na kojem su sudjelovali predstavnici Upravnog odjela za poduzetništvo turizam i more, hrvatske gospodarske komore, gradskog vijeća, zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika, RIT-a i malih privatnih tvrtki. Jedan od zaključaka oba sastanka je da je poduzetnicima veliki problem nedostatak ili cijena postojećih poslovnih i stambenih prostora. Drugi izazov proizlazi iz školstva koje nije prilagođeno potrebama današnjeg tržišta, zbog čega poslodavci imaju problema u zapošljavanju mladih ljudi koji izlaze s fakulteta. Izradom akcijskog plana osim definicije problema razradit će se i aktivnosti koje bi trebale ukloniti ili ublažiti negativne efekte koji usporavaju razvoj digitalnog sektora u Dubrovniku.

Datum:
19.09.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X