Dura
Novosti

MJERA POTPORE ZA PROŠIRENJE DJELATNOSTI

MJERA POTPORE ZA PROŠIRENJE DJELATNOSTI
MJERA POTPORE ZA PROŠIRENJE DJELATNOSTI
Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je 31. siječnja 2017. godine Javni poziv za mjeru potpore za dodjelu bespovratnih sredstava za proširenje postojeće djelatnosti prihvatljivih prijavitelja.

Cilj mjere i ciljna skupina
Cilj ove mjere je otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine, kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Prihvatljivi korisnici
Za potporu mogu kandidirati obrti, OPG-i u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe s do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske, te zadruge s do 10 zaposlenih, čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2016. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja).

U obzir se uzimaju poslodavci koji tek otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 5. svibnja 2016. godine.

Iznosi i vrsta potpora
Novčana potpora iznosi 45.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. 
Ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može prelaziti 135.000,00 kuna, a može se ostvariti jednokratno (zapošljavanjem tri osobe u istoj godini), odnosno u dva ili tri navrata (2+1, 1+2 ili 1+1+1), uz dokaz o namjenskom utrošku ranije isplaćenih sredstava. Zapošljavanje osoba iz ciljne skupine podrazumijeva zapošljavanje u punom radnom vremenu (40 sati tjedno).

Dodijeljene potpore ostvarene kroz ovu mjeru predstavljaju potpore male vrijednosti (de minimis potpore).

U Državnom proračunu za 2017. godinu osigurana su sredstva za pozitivno rješavanje 7 do 20 zahtjeva po ovom javnom pozivu, čime će se poduprijeti zapošljavanje 7 do 20 osoba iz ciljne skupine.


Način i rok za podnošenje zahtjeva

Zahtjevi se podnose na adresu:

Ministarstvo hrvatskih branitelja,Trg Nevenke Topalušić 1,Zagreb

isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti”, najkasnije do 1.ožujka 2017. godine.

Cjeloviti tekst Javnog poziva, obrazac zahtjeva i vodič za pravdanje namjenskog utroška pogledajte na linku.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na internetskoj stranici branitelji.gov.hr te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima.

Datum:
02.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X