Dura
Novosti

ODRŽAN „KICK-OFF“ PROJEKTA “MOTIVATE”

ODRŽAN „KICK-OFF“ PROJEKTA “MOTIVATE”
ODRŽAN „KICK-OFF“ PROJEKTA
„Kick-off” sastanka projekta MOTIVATE održao se od 31. siječnja do 01. veljače 2017. godine u gradu Almadi (Portugal). 
Sastanak je okupio predstavnike svih 9 projektnih partnera iz 5 različitih zemalja, dok je Grad Dubrovnik kao projektnog partnera predstavljao djelatnik DURA-e Tomislav Matković.

Ovaj početni ili „kick-off” sastanak imao je za cilj odrediti osnovnu svrhu i glavne aktivnosti MOTIVATE-a pri čemu su određene glavne smjernice za daljnji razvoj projekta u razdoblju od 30 mjeseci njegova trajanja. 

Opisani su početni koraci koji će rezultirati razradom metodoloških i strateških smjernica kako bi se definirale specifične potrebe svih projektnih partnera te u skladu s tim definirao odgovarajući alat za provedbu aktivnosti na njihovim gradskim područjima. 

Prednosti od ostvarivanja planiranih rezultata su prepoznate od strane svih partnera budući da će njima biti stečena važna znanja i smjernice koja će se koristiti u svim narednim projektima vezanih za učinkovitije i održivo funkcioniranje prometa u gradovima.

MOTIVATE je projekt financiran od strane programa „Interreg MED”; njime je obuhvaćeno područje 6 gradova, uključujući i Dubrovnik, koja međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti, ali i niz problema u odvijanju gradskog prometa, karakterističnih za gradove sredozemnog područja. 

MOTIVATE na njih odgovara kroz aktivnu participaciju zainteresiranih društvenih skupina (lokalnih stanovnika i turista) putem posebno osmišljenog ICT alata koji će prikupljati i pohranjivati njihova zapažanja, kritike i prijedloge. 

Na taj način će se moći vrednovati postojeći prometni sustavi partnerskih gradskih područja te do sada provedena rješenja kojima su se nastojali riješiti postojeći problemi. 

Jedan od ciljeva projekta jest i širenje postignutih rezultata među akterima na svakom gradskom području te među različitim gradskim središtima, a sve u svrhu postizanja veće suradnje na svim razinama.

Datum:
06.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X