Dura
Novosti

SEEDSTARS WORLD DOLAZI U DUBROVNIK NAĆI NAJBOLJI STARTUP U HRVATSKOJ

SEEDSTARS WORLD DOLAZI U DUBROVNIK NAĆI NAJBOLJI STARTUP U HRVATSKOJ
SEEDSTARS WORLD DOLAZI U DUBROVNIK NAĆI NAJBOLJI STARTUP U HRVATSKOJ

Deset najboljih startupa u Hrvatskoj će se natjecati 07. svibnja kako bi predstavili svoju zemlju na Seedstars Summit-u gdje im se otvara mogućnost osvajanja 1 milijun dolara u equity ulaganju.

Seedstars World, globalno startup natjecanje za startupe u ranoj fazi razvoja. Zajedno s internacionalnom tehnološkom konferencijom Techne Summit, kojoj je DURA lokalni partner, Seedstars World će održati dinamičan “pitch” u Dubrovniku gdje će se 10 odabranih hrvatskih startupa natjecati kako bi predstavili svoju zemlju na regionalnom i globalnom Seedstars Summit-u.

U skladu sa misijom  da u centar zbivanja stavi poduzetnike s tržišta u razvoju, Seedstars World ove godine putuje u više od 65 zemalja kako bi identificirao najbolje poduzetnike u seed fazi i pružio im priliku osvojiti investiciju do 1 mil. USD te umrežavanje s investitorima i mentorima iz cijelog svijeta. Sudionici u dosadašnjim  natjecanjima su zajednički skupili preko 61 mil. USD, te zaposlili preko 800 ljudi diljem svijeta.

Startup tvrtke koje žele sudjelovati na Seedstars Dubrovnik pitch natjecanju moraju zadovoljavati slijedeće uvjete:

  • ne smiju biti starije od dvije godine,
  • nisu dobile više od 500.000 USD ulaganja do sada
  • moraju imati barem MVP (minimum viable product), idealno da već imaju neke pokazatelje napretka.
  • Seedstars World tim također traži još jedan dodatni kriterij, regionalnu i globalnu skalabilnost samog startupa.

Sa jakom mrežom internacionalnih partnera poput BBVA, Merck, Enel, Trecc, Standard Bank i Deloitte, Seedstars World traži pametne startupe koji rješavaju regionalne probleme i razvijaju profitabilne proizvode za globalno tržište kako bi mogli poduprijeti njihov rasti.

Prijave za natjecanje možete pronaći ovdje

Suci, govornici i mentori Seedstars Dubrovnik natjecanja, dolaze iz cijelog svijeta a neki od njih su: Dražen Nikolić – Direktor zagrebačke podružnice Founder Instituta, Kristijan Ravnić – koordinator projekata, Startup Factory Zagreb; Fadi Bishara – Osnivač i CEO of Blackbox; Erik Katz — Manager – Hardware Hackers/Founders, Katarina Szulenyiova, COO – Seedstars World.

10 najboljih startupa u ranoj fazi iz Hrvatske će biti pozvano na pitch natjecanje u Dubrovniku, nakon kojeg će neki od njih dobiti priliku otići na finale Seedstars Summit koji se događa jednom godišnje u Švicarskoj.

O Seedstars-u

“Pokušali su nas pokopati, nisu znali da smo sjemenke.” – Izreka iz Meksika

Seedstars je grupa tvrtki bazirana u Švicarskoj čiji je cilj utjecati na ljudske živote na tržištima u razvoju kroz tehnologiju i poduzetništvo. Seedstars spaja igrače unutar tih ekosustava, gradi tvrtke od samih početaka s javnim i privatnim partnerima i ulaže u brzo rastuće startupe. Kroz različite aktivnosti pronalaženja startupa, izgrađivanja tvrtki i akceleracijskih programa, tim sada ima pristup poduzetnicima, investitorima, inkubatorima, korporacijama i vladinim dužnosnicima iz preko 60+ zemalja. Seedstars grupa se sastoji od:

–  Seedstars World – globalno startup natjecanje gdje se odabiru najbolji startupi iz

60+ tržišta u razvoju

–  Seedstars Growth – tromjesečni virtualni akceleratorski program

–  Seedspace – mreža „coworking“ prostora, sada već u 25+ zemalja

–  Seedstars Academy – program koji traje 6 mjeseci gdje se treniraju lokalni poduzetnici da izgrade održiva poslovanja.

“Seedstars World je platforma koja spaja investitore i sljedeću generaciju startup poduzetnika, odmiče pozornost od Silicijske Doline i zapadne Europe. Budući da će ovo biti prvi put da organiziramo naš event u Dubrovniku, nivo našeg uzbuđenja i očekivanja je visok. Čuli smo puno o startup ekosustavu u Hrvatskoj i sada smo tu da se uvjerimo u stvarnost onoga što smo čuli” objašnjava Katarina Szulenyiova, Seedstars World CEO, “Impresionirani smo s onim što smo vidjeli na kontinentu dosada i jedva čekamo dodati startupe iz Hrvatske na našu kartu.”

Datum:
25.04.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X