Dura
Novosti

EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA SIMPLA

EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA SIMPLA
EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA SIMPLA
Edukacijska radionica „Jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave u području planiranja energetike i mobilnosti” održala se od 28. do 30. lipnja u Rijeci.

Radionici su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave s čitavog područja Republike Hrvatske, dok su djelatnici DURA-e predstavljali Grad Dubrovnik kao primjer grada s višegodišnjim iskustvom provođenja projekata kojima je cilj bio postići održiv i ekološki prihvatljiviji razvoj Dubrovnika kao moderne urbane sredine.

Cilj radionice bio je educirati polaznike o mogućnostima, izazovima te samom procesu izrade Akcijskih planova energetski održivog razvitka (SEAP) i Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) kao ključnih alata pri planiranju održivog razvoja zainteresiranih gradskih prostora. Tijekom prva dva dana radionice održana su teorijska predavanja o SEAP-u i SUMP-u pri čemu su također analizirani primjeri dosad provedenih planova i njima ostvareni rezultati te definirane sve prednosti koje će proizaći pri uvođenju novih planova.

U posljednjem bloku predavanja održana je interaktivna radionica gdje su polaznici rapoređeni u radnim grupama morali definirati mjere i ciljeve čija bi implementacija u sklopu SEAP-a i SUMP-a doprinijela rješavanju problema zadanog gradskog područja na području energetske učinkovitosti i održive mobilnosti.

Radionica se održala u sklopu EU projekta „SIMPLA – Održivo i integrirano multisektorsko planiranje” čiji je projektni partner REA (Regionalna energetska agencija) Kvarner istodobno bila i organizator edukacije.

Datum:
30.06.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X