Dura
Novosti

RADIONICA „KOORDINIRANO PLANIRANJE ENERGETIKE I MOBILNOSTI“

RADIONICA „KOORDINIRANO PLANIRANJE ENERGETIKE I MOBILNOSTI“
RADIONICA „KOORDINIRANO PLANIRANJE ENERGETIKE I MOBILNOSTI“
Edukacijska radionica „Koordinirano planiranje energetike i mobilnosti” održala se od 13. do 15. rujna u Zaboku, u prostorijama Energetskog centra Bračak. Radionici su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave te lokalnih i regionalnih razvojnih agencija s čitavog područja Republike Hrvatske, dok su Grad Dubrovnik predstavljali djelatnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e.

Ova edukacija predstavljala je nastavak radionice održane od 28. do 30. lipnja u Rijeci, a cilj čitavog ciklusa bio je educirati polaznike o mogućnostima, prednostima i učincima izrade Akcijskih planova energetski održivog razvitka (SEAP) i Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) na područjima zainteresiranih gradova i općina.

Prvog dana edukacije obavljen je obilazak Energetskog centra Bračak pri čemu su djelatnici Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske upoznali polaznike sa svojim dosadašnjim radom i ostvarenim rezultatima na regionalnom i nacionalnom nivou. Drugog dana održana su glavna predavanja na temu SEAP-a, SUMP-a i njihove integriracije pri utvrđivanju konkretnih rješenja u prostoru. Posljednji dan edukacije bio je namijenjen definiranju pojma Akcijskog plana energetski održivog razvitka i klimatskih promjena (SECAP) i interaktivnoj radionici gdje su polaznici raspoređeni u radnim grupama radili na određivanju mjera i ciljeva u sklopu izrade SECAP-a, čija bi implementacija dovela do daljnjeg razvoja konkretnog gradskog područja temeljenog na održivosti i ekološkoj prihvatljivosti kao ključnim načelima.

Radionica se održala u sklopu projekta EU „SIMPLA – Održivo i integrirano multisektorsko planiranje” čiji je projektni partner REA (Regionalna energetska agencija) Kvarner istodobno bila i organizator edukacije.

Datum:
20.09.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X