Dura
Novosti

BESPLATNA RADIONICA “ŠTO S PODUZEĆEM NAKON POVLAČENJA VLASNIKA IZ BIZNISA?”

BESPLATNA RADIONICA “ŠTO S PODUZEĆEM NAKON POVLAČENJA VLASNIKA IZ BIZNISA?”
BESPLATNA RADIONICA

12. listopada 2017. godineDURA-i, od 16 do 20 sati, održat će se radionica „Što s poduzećem nakon povlačenja vlasnika iz biznisa“ u organizaciji CEPOR-a (Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva). Radionicu će voditi dr. sc. Mirela Alpeza, stručnjakinja za prijenos poslovanja.

Prijenos poslovanja (upravljanja i vlasništva) kritična je faza u razvoju obiteljskih, ali i drugih malih i srednjih poduzeća. Priprema za prijenos poslovanja iziskuje vrijeme i posvećenost vlasnika poduzeća. Planiranju prijenosa poslovanja potrebno je pristupiti pravovremeno, kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

U Europskoj uniji velika pažnja i poduzetnika i potpornih institucija usmjerena je na proces prijenosa poslovanja. Statistike ukazuju na 450.000 poduzeća s oko 2 milijuna zaposlenih koja svake godine u Europskoj uniji prolaze proces prijenosa poslovanja, te oko 150.000 poduzeća koja problemu prijenosa poslovanja ne pristupaju na adekvatan način čime se u pitanje dovodi oko 600.000 radnih mjesta.

Cilj radionice o IZAZOVIMA PLANIRANJA PRIJENOSA POSLOVANJA je pomoći vlasnicima malih i srednjih poduzeća Grada Dubrovnika u planiranju budućnosti poduzeća nakon njihovog umirovljenja. Tijekom radionice govorit će se o mogućim rješenjima prijenosa poslovanja, te kako odabrati najbolje rješenje – za vlasnika, obitelj i poduzeće.


Sadržaj radionice:

  1. Što znači prijenos poslovanja?
  2. Zašto je prijenos poslovanja kritična faza razvoja poduzeća?
  3. Nasljeđivanje, prodaja i druge opcije prijenosa poslovanja poduzeća
  4. Zašto je važno unaprijed planirati prijenos poslovanja?
  5. Praktični primjeri prijenosa poslovanja obiteljskih poduzeća.

Važne informacije o radionici:

  • Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Radionica se realizira u okviru projekta: „Razvoj ekosistema za prijenos poslovanja” koju financira EFSE DF (European Fund for Southeast Europe – Development Facility)
  • Radionica je namijenjena vlasnicima i nasljednicima malih i srednjih poduzeća bez obzira planiraju li prenijeti poduzeće na obiteljske nasljednike, prodaju ili neko drugo rješenje.
  • Broj sudionika na radionici je ograničen. Raspoloživa mjesta za sudjelovanje na radionici će se popunjavati prema dostavljenim prijavama. Potvrdu dolaska potrebno je dostaviti najkasnije do 9. listopada.

PRIJAVITE SE!

Predavačica na radionici dr.sc. Mirela Alpeza, direktorica je CEPORa Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva, koji od 2009. godine aktivno prati i aktualizira problematiku obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja u Hrvatskoj. CEPOR je partner u organizaciji Liderovih godišnjih konferencija o obiteljskim poduzećima, na kojima Mirela Alpeza sudjeluje kao izlagačica. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku predavačica je na kolegijima „Obiteljsko poduzetništvo“ i „Transfer poslovanja malih i srednjih poduzeća“, te autorica minivodiča za poduzetnike pod nazivom „Prijenos poslovanja“, publiciranom u sklopu EU projekta „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BizImpact II“. Zajedno s timom iz CEPORa Mirela Alpeza pokrenula je niz inicijativa čiji je cilj pružanje podrške u razvoju obiteljskih poduzeća, s posebnim naglaskom na izazove prijenosa poslovanja: Centar za obiteljska poduzeća i prijenos poslovanja (CEPRA), istraživanje Business Transfer Barometar – Hrvatska, Forum obiteljskih poduzeća i dr.

Datum:
03.10.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X