Dura
Novosti

ODRŽANE DVIJE IT RADIONICE ZA PODUZETNIKE

ODRŽANE DVIJE IT RADIONICE ZA PODUZETNIKE
ODRŽANE DVIJE IT RADIONICE ZA PODUZETNIKE

Ovaj vikend DURA je organizirala dvije IT radionice za poduzetnike.

Prva radionica je bila „Vaša tvrtka kroz informatiku” koja je i kao svojevrstan uvod u drugu radionicu.

Cilj radionice je pokazati kako informatiku (is)koristiti za unaprjeđenje vlastitog poslovanja. Informatika i informacijske tehnologije su postale nezaobilazan dio naše svakodnevice, pa tako i poduzetništva – poduzetnika koji jesu i oni koji žele to biti. Ova radionica je kroz praktični dio približila polaznicima osnovna znanja. Naučili su kako pristupiti svojim poslovnim podacima, kako se priključiti na internet, kako kreirati mail adresu, poslati podatke i sl., kako pristupiti drugom računalu, kako koristiti Gmail, OneDrive, besplatne alate poput Open officea.Radionica se održala 13. listopada 2017. godine u prostorijama DURA-e te je istoj prisustvovalo 20 polaznika.

Druga održana radionica je “Poslovanje je lakše uz dostupne IT alate”

Danas je nemoguće provesti dan bez raznih tehnoloških naprava među kojima su najkorišteniji mobiteli i računala. Iako se velik broj ljudi zna koristiti raznim računalnim programima i aplikacijama, teško je održavati korak sa svakodnevnim inovacijama. Kroz radinict “Poslovanje je lakše u dostupne IT alate” polaznici su dobiti pregled alata kojima se mogu koristiti u počecima svog poslovanja, te pregled u mogućnosti koje pružaju besplatni sadržaji poput: Open Officea, Libra Officea te Google usluga.

Open Office je besplatan softver koji može biti dobar početak u poslovanju jer nastoji biti kompatibilan s Microsoft Officeom. polaznici su prelazili cijeli paketu Open Office-a:

  • Writera čije su mogućnosti slične Wordu;
  • Calca sa sličnim mogućnostima Excelu;
  • Impressa koji je sličan Power Pointu;
  • Basea koji je sličan Accessu;

Na radionici je bilo riječi o Google-u te korištenju Google Drive kao izvrsnog alata za prenošenje podataka u cloud verziji. Polaznicima  se objasnio način otvaranja Google računa s kojim dobivaju mogućnost aktiviranja Google Diska. U praktičnom dijelu polaznici su također naučiti napraviti vlastiti e-mail potpis i ugradnju potpisa u tijelo poruke.

Radionica se održala  14. listopada 2017. godine u prostorijama DURA-e te je istoj prisustvovalo 20 polaznika.

Radionicu je vodio g.

Datum:
15.10.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X