Dura
Novosti

PRIČE IZ INKUBATORA

PRIČE IZ INKUBATORA
PRIČE IZ INKUBATORA
Nastavljamo s lijepim pričama mladih poduzetnika koji su stasali u našem poduzetničkom inkubatoru.

Predstavljamo ANIMUS DUBROVNIK – knjigovodstveni servis koji čine Roza PavlovicNikolina Čanić.

Priča o knjigovodstvenom servisu Animus Dubrovnik je pravi primjer kako se mladi poduzetnici mogu pomagati i motivirati. Ovo je jedna lijepa priča iz Poduzetničkog inkubatora, gdje je jedan mladi poduzetnik stvorio drugog, te oboje danas uspješno posluju.

“Tražila sam posao i put me naveo u firmu koja se tek bila otvorila, a koja je svoj put započinjala u Poduzetničkom inkubatoru” – započinje svoju priču Roza Pavlović, vlasnica knjigovodstvenog servisa Animus Dubrovnik, koja uspješno posluje od 2014. godine.

“Tvrtka se bavila knjigovodstvom i turizmom, s tim da sam ja došla na poslove knjigovodstva, dok se vlasnik puno više bavio turizmom. Budući da se radilo o maloj firmi koja je tek počinjala, ja sam bila što se reče “bačena u vatru” budući da nikad do tad prije nisam samostalno vodila klijente. Imala sam iskustva, ali u određenim segmentima poslovanja, a ovdje je sve bilo na meni. Zaleđe je svakako postojalo u vlasniku, ali sam svakodnevno učila i zaokružila cijeli set knjigovodtsvenih usluga kako bih mogla uspješno voditi naše klijente.” U to vrijeme, Roza je bila zaposlena na određeno vrijeme, budući da je tvrtka koja ju je zaposlila, koristila poticaje za zapošljavanje, a koji su se odnosili na period od godine dana.

Samostalno i uspješno je vodila 10ak klijenata, no međutim ta godina dana je brzo prošla. 
Budući da je vlasnik tvrtke više potencijala vidio u turističkom sektoru svog poslovanja, predložio je Rozi, umjesto otkaza, da joj prepusti sve svoje klijente, knjigovodstveni program i zapravo sve ono što je ona sama radila godinu dana, te da otvori svoj posao i da krene sama, budući da nikakvih problema u protekloj godini nisu imali, dapače, svi klijenti su bili izuzetno zadovoljni.

– Umjesto otkaza dobila sam posloženo poslovanje na poklon

“Nakon što mi je tadašnji poslodavac iznio ideju da otvorim svoj posao i nastavim 
raditi postojeće klijente s postojećim programom, bila sam u prestrašena. On je oko svega toga bio poprilično opušten i njemu je to sve bilo jednostavno – otvaranje i vođenje svog posla je ispado mačji kašalj za njega i taj njegov stav mi je uvelike pomogao, jer to uistinu nije tako teško” – priča Roza, kojoj se to sve dogodilo u vremenu kada je planirala svoju udaju i proširenje obitelji. “Nisam uopće do tada nikad razmišljala o svome poslu. Jednostavnije mi je izgledalo da za nekoga radiš – svi se obraćaju vlasniku, pogotovo ako je neki problem. Ti radiš u pozadini, a on je odgovoran.”

No, tadašnji poslodavac ju je savjetovao da o svemu dobro promisli, prespava i da tek onda odluči što će. Bila je i sama svjesna činjenice da nakon udaje, rođenja djeteta slijedi mukotrpan proces traženja posla.

– Najbolja odluka u životu do sada

“Na kraju sam odlučila da uistinu nemam što izgubiti ako pokušam. U inkubatoru u kojem sam već bila “domaća” sam dobila sve potrebne informacije na jednom mjestu i otvaranje pravnog tijela uz stručnu pomoć iz inkubatora nije bilo nimalo teško.

Evo, poslujem uspješno od 01.08.2014. godine, zadržala sam sve postojeće klijente i proširila poslovanje. Zaposlila sam i sestru Nikolinu, a stanari inkubator su mi još uvijek jedan od najvećih klijenata. Neizmjerno mi je drago da sam se odlučila na svoj posao i da sam uopće došla u inkubator, pa čak i kao nečiji zaposlenik, jer ta sredina potiče poduzetnički duh i može Vam promijeniti život poput moga” – kazala nam je Roza za kraj ovog razgovora.

Datum:
25.10.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X