Dura
Novosti

PRIČE IZ INKUBATORA

PRIČE IZ INKUBATORA
PRIČE IZ INKUBATORA

Za kraj tjedna donosimo priču o jednoj od naših “najfreškijih” sustanarki u Poduzetničkom inkubatoru – Arhitektonski studio P3+ u vlasništvu je ovlaštene arhitektice Mirne Petrić.

– To već i vrapci na grani znaju – Svaki početak je težak!

„Otvaranje vlastite firme velika je odgovornost i donijeti samu odluku nije lako. Svaki početak je težak i kad ne znate kako nešto započeti, uvijek se sjetim one stare – jednostavno kreni od početka.“ – priča nam Mirna svoju priču ispočetka.

Ova uspješna mlada arhitektica, rođena je i školovala se u Dubrovniku, do fakulteta, kada ju je ljubav za arhitekturom odvela u Zagreb na studij. Nakon uspješno završenog studija arhitekture u roku, jedva se čekala vratiti u rodni Dubrovnik; ostajanje u Zagrebu za ovu uspješnu mladu ženu nije bila opcija.

Iako je dugogodišnji obiteljski posao privatna stomatološka ordinacija, kojom se evo već bavi treća generacija Petrića, Mirna se odlučila slijediti svoje snove i baviti se arhitekturom.

Nakon nekoliko godina rada u privatnim arhitektonskim studijima gdje je stekla prijeko potrebno iskustvo, Mirna se odvažila na otvorenje svog studija. Na početku je naravno bilo puno posla, uglavnom vezano za prikupljanje svih potrebnih informacija.

„Raspitujući se o mogućnostima pokretanja vlastitog posla naišla sam na puno odgovora koji su uglavnom otvarali nova pitanja. Prijateljica me uputila na predavanje za mlade poduzetnike (i one koji to žele postati) u organizaciji DURA-inog poduzetničkog inkubatora. Osim vrlo korisnog predavanja naišla sam na jednu od ”stanovnica” DURA-e koja me uputila gđi. Marijani Puljas. Konačno sam dobila odgovore na sva svoja pitanja i odluka je pala. Pokrenula sam vlastiti arhitektonski studio i dobila svoj poslovni prostor.“ – kaže nam Mirna.

– Realna slika poduzetništva – to uopće nije komplicirano!

„Sve ti se na početku čini komplicirano jer nemaš sve informacije“ – priča nam Mirna i nastavlja: „Proces otvaranja vlastite firme čini se kompliciranijim nego što je u stvarnosti u što sam se uvjerila nakon pohađanja predavanja u organizaciji DURA-inog Poduzetničkog inkubatora. Na predavanjima sam razjasnila mnoga pitanja i stvorila realniju sliku o poduzetništvu.“

– Dva ključna momenta – potrebne informacije i poslovni prostor

Zbog gospodarske prirode Dubrovnika koji je okrenut isključivo turizmu, svaki prostor u Gradu je preveliki izdatak za mlade poduzetnike; to nam ističu gotovo svi naši sugovornici, mladi poduzetnici. Mirna je također istaknula to kao veliku vrijednost Inkubatora.

„Ulazak u novi poslovni prostor svakako je važan trenutak za svakog poduzetnika, posebno mladog. Osobno sam useljenje u DURA-inu poslovnu zgradu doživjela kao veliki poticaj. Kao mladom arhitektu to mi je omogućilo priliku da se moderno namještenim i funkcionalnim poslovnim prostorom predstavim svojim klijentima i suradnicima u najboljem svjetlu. Za mladog poduzetnika u našem gradu izazov je naći adekvatan prostor po adekvatnoj cijeni. Svakako je motivirajuće biti smješten u prostor u kojem se osjeća radni elan i entuzijazam mladih.“

Za kraj našeg razgovora, Mirna nije krila zadovoljstvo svojim odabirom, te je poručila: “DURA-in poduzetnički inkubator zaista je vrlo koristan i hvale vrijedan projekt. Drago mi je da tako nešto postoji u našem gradu i da imam priliku biti dio toga.“

Datum:
03.11.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X