Dura
Novosti

DURA NA ZAGREB CONNECT -u

DURA NA ZAGREB CONNECT -u
DURA NA ZAGREB CONNECT -u

U Zagrebu u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu, 06. prosinca 2017. g. se održala startup konferencija Zagreb Connect 2017. na kojoj je prisustvovala djelatnica DURA-e, Marijana Puljas te startup iu našeg inkubatora Enum software.

Međunarodna startup konferencija Zagreb Connect 2017. kojoj je cilj davanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja i daljnjeg razvoja poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj i šire, juče je svečano otvorena u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Konferenciju je organizirao Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE). Na konferenciji su prisustvovali vrhunski predavači kao što je Anat Avni – Papo investitorica iz Izraela, Julie Meyer, direktorica tvrtke Ariadne Capital iz SAD-a, Kalle Palling, član Estonijskog parlamenta, Ingrid Vandervelt, direktorica uspješne tvrtke Empowering a Billion Women By 2020, Nenad Bakić , savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za digitalnu transformaciju i STEM te brojni drugi stručnjaci i ugledni gosti koji su sudionicima prenijeli svoja iskustva i znanja o aktualnim startup trendovima.

U sklopu konferencije održalo se i startup (pitch) natjecanje na kojem je 14 startup timova dobilo priliku predstaviti svoje projekte potencijalnim investitorima i poslovnim anđelima, a najboljima su dodijeljene nagrade u iznosu od 500.000 kuna, a od toga 130.000 kuna u gotovini. Finalisti su dan prije konferencije na Zagreb Connect radionici radili na svojim prezentacijskim vještinama i pripremali se za natjecanje i to uz vrhunske mentore kao što su Lisa-Marie Fassl (Austrian Angel Investors Association – AAIA), Branko Drobnak – Business Angels of Slovenia, Dubravko Kičić – BICRO BIOcentar, Hrvoje Prpić – investitor i druge.


Finalisti ovogodišnjeg Zagreb Connect startup natjecanja su:

 1. Baggizmo – Baggizmo pametna torba i Baggizmo Wiseward pametni novčanik – novi, napredni i funkcionalniji način nošenja i zaštite osobnih stvari i podataka.
 2. BokBot – turistički chatbot za razgledanje grada. Nudi mogućnost otkrivanja nepoznatih dijelova grada ‘chatajući’ s najintrigantnijim osobama iz zagrebačke prošlosti. Gradom vas vode poznati izumitelji, pisci, umjetnici ali i izmišljeni likovi.
 3. CircuitMess – MAKERbuino je uradi-sam elektronički set, odnosno kutija s elektroničkim komponentama potrebnim za sastavljanje vlastite retro igraće konzole.
 4. DiRe Isokinetic – Redi Izokinetic je uređaj za dijagnostiku i rehabilitaciju fokusiran na donje ekstremitete (noge, koljena, kukovi).
 5. Exedra – omogućuje svima koji pate od emocionalnih ili ponašajnih poteškoća da dobiju profesionalnu pomoć u udobnosti vlastitog doma. Exedra Online je digitalna platforma koja omogućuje psihoterapeutima da pružaju svoje usluge online.
 6. HUBBIG – digitalna AI platforma za intermodalni transport tereta koja kroz svoj jedinstveni CMS spaja pružatelje sa naručiteljima usluga prijevoza.
 7. Maggie – Pametni osobni konverzacijski asistent koji prati ono što se događa u razgovoru između dvije ili više osoba te, sukladno izgovorenom, radi određene radnje, poput kreiranja sastanaka, slanja uplate ili podatka.
 8. Modulos – stol modularnog dizajna radne površine koji se može prilagoditi svakom životnom ili radnom prostoru i potrebama vlasnika
 9. MyMyo – osobni biofeedback uređaj za vježbanje mišića prilikom rehabilitacije, sporta ili oblikovanja tijela. mjeri električnu aktivnost mišića na površini kože iznad mišića od interesa te šalje podatke bežično mobitel ili tablet. Aplikacija analizira, prikazuje i sprema primljene podatke.
 10. NewFaces – mobilna platforma koja omogućuje pripadnicima modne, beauty, fotografske, filmske industrije i influencerima da se povežu i zajedno ostvaruju svoje projekte. Koristeći virtualnog osobnog agenta najučinkovitije prezentiraju sebe i svoj rad te nude svoje usluge budućim klijentima.
 11. PickUp Solutions – razvija rješenje za optimizaciju checkout procesa u trgovinama. Rješenje se temelji na pametnim košaricama koje kupcu omogućuju skeniranje proizvoda tijekom prolaska kroz trgovinu, a na blagajni samo trebaju platiti ukupan iznos, bez dugog procesa čekanja i skeniranja.
 12. Robokacija – Edukacijski programabilni piano za djecu
 13. VeeMee – mrežna platforma koja putem PID-a (Personal ID) prezentira proizvođača ili tvrtku pružajući relevantnu i transparentnu informaciju o izvornom porijeklu proizvoda te usluzi koju pruža pojedinac ili grupa.
 14. Zagreb Time Travel – prva je turistička tura Zagrebom koja najbolju ponudu i atrakcije grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme uz primjenu suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Nagrade su osvojili:


1 NAGRADA: CircuitMess – MAKERbuino

2 NAGRADA: HUBBIG

3 NAGRADA: Exedra

Datum:
07.12.2017
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X