Dura
Novosti

PRIČE IZ INKUBATORA

PRIČE IZ INKUBATORA
PRIČE IZ INKUBATORA

Ovaj oblačni i kišni vikend je zapravo izvrsno vrijeme za predstaviti još jednu poduzetničku priču iz našeg Inkubatora. Upoznajte Flare Studio kojeg čine Daniel PavlinovićHrvoje Margaretićsvima poznatiji kao Storm Chasers.

Samozatajni Daniel i g. Osmijeh br. 36 ili Hrvoje, te četveronožna ljubimica Flora prava su ekipa. 
Za početak, Daniel i Hrvoje kreću s ozbiljnom pričom i činjenicama, jer ipak su sada ozbiljni, privatni poduzetnici.
“Flare Studio osnovali su dubrovački fotografi, certificirani specijalisti za digitalnu fotografiju i obradu (Algebra Učilište)- Daniel Pavlinović i Hrvoje Margaretić. Ideja o osnivanju tvrtke došla je nakon godina iskustva u fotografiranju pejzaža i meteoroloških pojava, a zatim i vjenčanja, ljudi i događaja.“

U Dubrovniku a i šire, svi ih znaju kao zaljubljenike u munje i nevjerojatne fotografije istih koje su zabilježili. Njihov proces fotografiranja postao je adrenalinska pustolovina koja im je donijela nišu u poslovanju, nevjerojatne fotografije prirodne sile kojoj se u isto vrijeme divimo poradi ljepote i pomalo plašimo, te prepoznatljivost autora po spomenutim motivima. 
“Ljubav prema fotografiji najprije je dovela do osnivanja grupe Storm Chasers Dubrovnik, pri čemu meteorološke fotografije Storm Chasers Dubrovnik ekipe u više navrata obilaze fotografski svijet, te prikupljaju nagrade i priznanja. Nakon više godina uspješnog entuzijastičnog fotografskog rada, sljedeći logičan korak bio je ulaz u profesionalne vode, što je ostvareno osnivanjem tvrtke Flare studio.”- pričaju nam Flareovci.

A kako smo počeli?

“Nakon godine dana rada shvatili smo da nam je potreban ured kako bi proširili i poboljšali naše poslovanje. Zaputili smo se u zgradu DURA-e znajući da postoji Poduzetnički inkubator. Sreća nam se osmjehnula kad smo upoznali Marijanu (op.a. Marijana Puljas, Viša stručna suradnica za komercijalne gospodarske djelatnosti zadužena za Poduzetnički inkubator). Ona je bila naš prvi kontakt s DURA-om i odmah nam je pojasnila sve uvjete koje moramo ispuniti kako bismo zadovoljili ulazak u Poduzetnički inkubator i dobili svoj ured. U vrlo kratkom roku prikupili smo svu potrebnu papirologiju i dva tjedna iza već smo dobili dozvolu za useljenje u naš novi ured.” – kazuje nam Daniel, a Hrvoje nastavlja: “Ipak je drukčije kad ujutro nakon buđenja imaš cilj – odlazak u ured. To je taj psiološki momenat koji ti približava činjenicu da imaš “pravi” posao, jer u početku, kada si sam svoj šef, treba ti malo da se privikneš na činjenicu da sve isključivo ovisi samo o tebi i tvojoj organizaciji. Osim toga, u zgradi ima toliko poduzetnika početnika iz različiti sfera poslovanja, pa je tu mogućnost pronalaska novih poslova, udruživanja, savjetovanja s kolegama koji su malo iskusniji prisutna a cijela atmosfera je motivirajuća.”

Svaki savjet i pomoć na početku su ključni!

Daniel nastavlja: “Poduzetnički inkubator nam je bio od velike pomoći jer smo s redovnim edukacijama naučili mnogo o poduzetništvu i hrvatskom birokracijskom sustavu. Od svih osoba najviše smo zahvalni Marijani koja nas je svojom spremnošću na pomoć i profesionalnošću u svakom trenutku unaprijedila kao poduzetnike, što je rezultiralo povećanjem našeg poslovanja.”

Poznanstva su najvrijednija

“Mislimo da je poduzetnički inkubator jako dobra stvar za upoznavanje novih i nekih već ostvarenih poduzetnika koji su spremni pomoći u teškim situacijama. Kao odličan primjer dobrih kolega naveli bi naše “susjede iz ureda do” Event Lab koje su nam svojim velikim srcem, osmijehom i vrhunskim savjetima promijenile cijeli pogled na poduzetnički svijet. Stoga ako razmišljate o svom poslu, pravac DURA, tamo imate sve što Vam treba na jednom mjestu!” – poručuje Hrvoje za kraj još jedne lijepe i uspješne poduzetničke priče iz Poduzetničkog inkubatora

Datum:
20.01.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X