Dura
Novosti

PRIČE IZ INKUBATORA

PRIČE IZ INKUBATORA
PRIČE IZ INKUBATORA

Na red za predstavljanje nam je došao i ured ovl. ing. geodezije Željko Kosović koji posluje od rujna 2013.

G. Kosović je napravio uspješnu tranziciju u poslu i osamostalio se, dok je u isto vrijeme nastavio raditi za bivšeg poslodavca koji mu je sada postao klijent. Takve tranzicije su najčešće tzv. “win-win” situacije za obje strane.

Željko nam je ispričao kako je sve krenulo: ”Tvrtka u kojoj sam radio je završavala veći posao na ovom području. Nisam želio raditi okolo po Hrvatskoj, a u razgovoru s ovdašnjim kolegama sam zaključio da je bolje da surađujemo kao kolege, nego da ja budem njihov zaposlenik na bilo koji način. I tako sam zapravo dobio bazu za poslovanje na koju sam sve nadograđivao.”

– Moj početak je bio lagan

Ima priča i poput ove, gdje je sve proteklo glatko i jednostavno, bez velike komplikacije i previše papira. 
“Proces je kod mene bio jako jednostavan a DURA-i sam se javio jer sam htio tu registriati ured. Dalje mi je Komora otvorila ured na ovoj adresi i nakon dobivanja suglasnosti i dobave opreme (uzajamno povezano), krenuo sam sa radom. Za DURA-u sam čuo od prijatelja koji su već bili u inkubatoru, tako da sam znao da sam na pravom mjestu koje će mi olakšati početak.” – kazuje nam Željko koji sad ulazi u petu godinu poslovanja.

– Povoljan poslovni prostor, sufinancirane usluge knjigovodstva…sve sam to dobio u DURA-i

Željko nam je kroz razgovor naglasio sljedeće: “Kad krećete u posao, koliko god da imali sve posloženo, važno je da na početku imate niske troškove. Upravo zbog toga sam se i zaputio u DURA-u, jer tamo vode brigu o poduzetnicima početnicima. Meni je konkretno pomogao povoljan i adekvatan prostor, usluge knjigovodstva koje je DURA sufinancirala. Posebno je motivirajuće okruženje ljudi koji rade nešto novo u istoj su situaciji kao i ti, ohrabruju te, a tu su i zaposlenici DURA-e koji su “tu zbog nas” Zapravo, ako naiđeš na bilo kakvu prepreku, imaš nekoga pitati za pomoć i savjet.”

– Pružite priliku sami sebi!

Za kraj, osvrnuli smo se na prednosti i mane kada ste privatni poduzetnik na što nam je Željko kazao: “Pozitivno je što nemam šefa i mogu organizirati posao i slobodno vrijeme kako mi odgovara.
Mane su konstantne promjene pravila i propisa o kojima ovisi svaki obrt/tvrtka, a koje nisu u mojoj domeni. Kao npr. porezni zakoni, knjigovodstveni propisi i sl. Tako da se treba stalno truditi poslovati u skladu s novim okolnostima. No, nevezano za sve prepreke, svima bih poručio – Krenite i probajte, pružite priliku sami sebi!”

Datum:
02.02.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X