Dura
Novosti

ODRŽANA PRVA U NIZU TECH RADIONICA

ODRŽANA PRVA U NIZU TECH RADIONICA
ODRŽANA PRVA U NIZU TECH RADIONICA

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja.

Prva u nizu radionica „Arduino za početnike“ se zbog velikog interesa održala u dva termina, 17. i 18. veljače 2018. godine u prostorijama DURA-e.

Na radionici su polaznici naučili kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Upoznali su se s osnovama Arduino tehnologije, primjerice naučili su povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Tijekom radionice izradili su  prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.

Predavači na radionici su Dubravko Jakovljević i Petar Matuško dio tima koji je realizirao projektSmart parking“ na parkingu ispod Žičare te osmislili i proveli projekte „Smart Park“ – pametni sustav navodnjavanja i „Solarne Klupe“, a sve bazirano na IoT tehnologiji.

Datum:
18.02.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X