Dura
Novosti

ODRŽANA JOŠ JEDNA TECH RADIONICA

ODRŽANA JOŠ JEDNA TECH RADIONICA
ODRŽANA JOŠ JEDNA TECH RADIONICA

Treća po redu radionica „Air pollution device“ održala se ovaj vikend u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik). Na ovoj radionici polaznici su prošli kroz proces izgradnje vlastitog CityOS Air pollution uređaja. Upoznali su se s alatima, naučili kako sastaviti svu elektroniku, postaviti razvojno okruženje i naposljetku izgraditi kućište. Po završetku radionice napravili su potpuno funkcionalnu svjetiljku sa senzorom (Boxy), koja prati temperaturu, vlagu i najvažnije, onečišćenje zraka.

Predavač na ovoj radionici je bio Džavid Isanović CityOS Foundation. Zvanje dizajnera ugrađenih sustava Džavid je stekao po završetku prvostupničkog obrazovanja na Međunarodnom univerzitetu Burch u Sarajevu. Uz iskustvo u dizajnu ugrađenih miješanih signala, specijalizirao se za PCB i dizajn digitalnih struktura. Svoja znanja i vještine iz područja IoT tehnologija koristi u mnogim Smart City projektima. Trenutno je zaposlen kao savjetnik za IT i automatizaciju u tvrtki koja upravlja javnim prijevozom u Sarajevu, a kao instruktor djeluje pod okriljem CityOS fundacije.

Datum:
04.03.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X