Dura
Novosti

PUNIH 5 GODINA HRVATSKA JE DIO EUROPSKE UNIJE

PUNIH 5 GODINA HRVATSKA JE DIO EUROPSKE UNIJE
PUNIH 5 GODINA HRVATSKA JE DIO EUROPSKE UNIJE

Hrvatska je 1. srpnja 2013. godine postala 28. članica Europske unije. Pridruživanjem europskoj obitelji Hrvatska je ostvarila jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva.

U prigodi pete obljetnice članstva Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s Vladom i nadležnim ministarstvima objavilo je publikaciju „Pet godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji“.

Publikacija predstavlja postignuća Hrvatske kao članice Europske unije na različitim područjima – u donošenju odluka na europskoj razini, gospodarstvu i financijama, značaju europskih fondova, potpori razvoju poljoprivrede i ribarstva, obrazovanju i osposobljavanju te prilikama za mlade, kulturi, obrani.

Publikacija predstavlja i buduće djelovanje Hrvatske u okviru EU-a i njezinim ciljevima u sljedećem razdoblju – prvom predsjedanju Vijećem Europske unije 2020. godine te ulasku u schengenski prostor i europodručje.

Publikacija je, osim u tiskanom izdanju, dostupna i u elektroničkom obliku na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova što će čitateljima omogućiti lakše nalaženje dodatnih informacija.

Publikaciju možete pogledati OVDJE

Datum:
02.07.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X