Dura
Novosti

KOMBINIRANJE JPP-A I EUROPSKIH STRUKTURNIH I INVESTICIJSKIH FONDOVA

KOMBINIRANJE JPP-A I EUROPSKIH STRUKTURNIH I INVESTICIJSKIH FONDOVA
KOMBINIRANJE JPP-A I EUROPSKIH STRUKTURNIH I INVESTICIJSKIH FONDOVA

Agencija za investicije i konkurentnost u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA organizira poludnevnu radionicu o primjeni modela kombiniranog financiranja u projektima izgradnje javne infrastrukture na kojoj sudjeluje djelatnik DURA-e, Mato Mojaš.

Model kombiniranja javno-privatnog partnerstva i europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) u okviru Regionalne politike kao i Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU) kao glavnog instrumenta Plana ulaganja za EU (tkz.“Junckerovog plana“), te ostalih alternativnih oblika financiranja od naročitog je interesa za zemlje članice koje glavninu izvora financiranja izgradnje javne infrastrukture planiraju u obliku subvencija.

Agencija za investicije i konkurentnost anticipirala je korištenje ovog modela u slijedećoj financijskoj perspektivi EU 2021. – 2027., te je pripremila niz metodoloških priručnika i alata, i uspostavila proceduru kombiniranja JPP-a s bespovratnim izvorima (priprema, ocjena, odobravanje, nabava, ugovaranje i provedba projekata).

Radionica je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave, javnih poduzeća, te zainteresiranih iz privatnog sektora s ciljem informiranja sudionika o konkretnim mogućnostima korištenja kombiniranja oblika bespovratnih pomoći EU i javno-privatnog partnerstva, te predstavljanje novih mogućnosti koje pružaju fondovi EU u okviru modela javno-privatnog partnerstva i načina na koji mogu u značajnoj mjeri povećati razinu pružanja javnih usluga uz niže troškove, manju razinu zaduženostii ostvarivanje veće razine sufinanciranja javnih projekata. Na radionici će biti predstavljeni praktični primjeri o mogućnostima kombiniranja javno-privatnog partnerstva i fondova EU.

Datum:
29.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X