Dura
Novosti

ODRŽANA JOŠ JEDNA RADIONICA STARTUP AKADEMIJE

ODRŽANA JOŠ JEDNA RADIONICA STARTUP AKADEMIJE
ODRŽANA JOŠ JEDNA RADIONICA STARTUP AKADEMIJE

Radionica „Besplatni it alati za lakše i sigurnije poslovanje“ održana je u subotu, 16. veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, 20 000 Dubrovnik s početkom u 9:00 sati.

Svatko od nas ima nešto što ga muči vezan za IT – od nabavke računala do izrade Weba i nerijetko je to frustracija kroz koju moramo proći jer su nam to danas osnovni alati za rad. Vaša poduzetnička priča ne mora biti izravno vezana na informatiku, ali informatika je uvijek vezana na vašu poduzetničku priču.

Kako prevladati te prepreke i izvući ono najbolje u moru svega što se nudi zna najbolje Tino Šokić, voditelj naše edukacije. Popričali smo kratko s Tinom tik prije predavanja:

Najviše što želim prenijeti kroz ove informatičke radionice namijenjene poduzetnicima su sva znanja i praktično iskustvo koje se može odmah primijeniti na njihovo poslovanje, a koja sam također stekao svojim iskustvom kao poduzetnik. Pojam “besplatno” je uistinu relativan u današnjem svijetu tehnologije i življenja. Možda je bolji opis pojam “elegantnije”, u smislu manjeg financijskog opterećenja, a da poduzetnici (novi ili stari) dobiju ono što funkcionira najbolje za njihovo poslovanje.

Održao sam preko deset radionica na ovu temu, a svaka je “nova” zbog izuzetno dinamičnog i brzog razvoja informatičkih tehnologija koje izravno utječu na poduzetnike. Često kao analogiju uzimam priču “doktor Google” – upišete li u Google tražilicu pojam “glavobolja”, dobit ćete preko 1.4 milijuna rezultata, a možda jednostavno niste unijeli dovoljno vode u svoj organizam taj dan.

S obzirom na iznimno brz i dinamičan razvoj tehnologije i dostupan broj informatičkih alata, ovdje se nudim kao filter kako biste lakše izabrali i na kraju naučili kako koristiti neki IT alat, pa makar on bio besplatan.


A tko je Tino Šokić?

Tino Šokić je certificirani IT stručnjak za računalnu sigurnost i GDPR konzultant, a svoju IT karijeru započeo je kao sistemski inženjer u Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. gdje je sudjelovao u najvećim IT projektima i implementacijama s inženjerske strane. Kao suosnivač edukacijskog portala www.ucionica.net i direktor vlastite tvrtke nastoji, osim pružanja IT rješenja krajnjim korisnicima, pružiti i prenijeti znanje stečeno istraživanjem i vlastitim iskustvom putem konferencija, edukacija i radionica koje održava diljem Europe. U svojim predavanjima pruža znanja koja su odmah primjenjiva, te su prikazana kroz praktične primjere. Malo, ali vrijedno slobodno vrijeme koristi za knjige, gitaru, putovanja i ponekad motocikle.


Dojmovi polaznika s radionice

„Radionica je bila uistinu zanimljiva i korisna. Količina frustracije koja se skupi kada ne možete doći do pravog IT alata ili kad zapnete na nekom malenom koraku je nemjerljiva i zato mi je ovo danas uvelike pomoglo. Predavač je jako stručan, s jednostavnim pristupom i načinom objašnjavanja te otvoren za razna pitanja. Bilo je ugodno i zabavno učiti o IT alatima.!“

 

Sadržaj radionice

Ova radionica je zapravo idealna prilika za naučiti kako si možete olakšati administrativne procese i unaprijediti poslovanje u stvarnom vremenu s besplatnim informatičkim alatima – od izrade besplatne HR domene do besplatnog dijeljenja dokumenata s drugima, uz izravno smanjenje troškova kao jedan od uvijek dobrodošlih faktora.

Ideja radionice je upoznati polaznike s dostupnim besplatnim IT alatima te ih osvijestiti u kontekstu prijetnji informatičkoj sigurnosti koja čini jedan od sastavnih dijelova rada u informatičkom sustavu današnjice, sve temeljem praktičnih primjera i “live” instalacija, uz rješenja trenutne problematike s kojom se polaznici susreću.

 

Polaznici radionice su prošli sve korisne i za poduzetnike neophodne IT alate kojima  si mogu olakšati svakodnevno poslovanje, ubrzati radne procese, minimizirati izloženost IT prijetnjama današnjice poput virusa i malwarea te smanjiti troškove redovnog poslovanja. Na praktičnim primjerima vježbali su u “real-timeu” odraditi registracije na domenu, instalirati besplatne alate te dobiti rješenja i odgovore na neka pitanja koja ih u IT-u zanimaju.

Datum:
16.02.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X