Dura
Novosti

KRENULE TECH RADIONICE

KRENULE TECH RADIONICE
KRENULE TECH RADIONICE

Petu godinu za redom radionica „Arduino za početnike“ ne prestaje skupljati mlade Dubrovnika. I ove godine kao I sve do sada zbog velikog interesa je održana u dva termina 16. i 17.veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e. Uz uhodani tandem Nikšu Vlahušića i Dubravka Jakovljevića polaznicima je 8 sati prošlo za čas.

Na radionici su polaznici saznali što je to Arduino i IoT i za sto se ta tehnologija može koristit. Polaznici su naučili osnove programiranja, kako spojiti različite senzore, kao senzor za vlagu zemlje, ultrazvučni senzor za udaljenost, infracrveni senzor, te kako ispisati dobivene informacije na LCD ekran ili prikazati stanje uz pomoć LED dioda. Polaznici su se upoznali s kontrolom uređaja visokog napona koristeći elektromagnetsku sklopku za paljenje i gašenje svjetla, klime, televizije i sličnih uređaja.

Ovo je prva od šest TECH radionica za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Nastavljamo s radionicama i slijedeći vikend i to opet s Arduinom, ali ovaj put s naprednom verzijom. U istom sastavu vas očekujemo i slijedeći vikend, a nadamo se i u istom broju.

Datum:
17.02.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X