Dura
Novosti

ARDUINO – NAPREDNA RAZINA

ARDUINO – NAPREDNA RAZINA
ARDUINO - NAPREDNA RAZINA

23. veljače je u DURI održana radionica „Arduino – napredna razina“. Nakon 4 godine osnova arduina ove godine su mladi Dubrovnika mogli preći na slijedeću razinu. Na radionici su naučili kako povezati Arduino sa serverom putem različitih sustava bežičnog povezivanja (WiFi, Ethernet, ESP8826), kao i žično povezivanje dva ili više Arduino uređaja, te konfiguriranje jednostavne SQL baze i API-ja.

 

Radionicu su vodili Nikša Vlahušić i Dubravko Jakovljević.

Ovo je druga od šest TECH radionica za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Nastavljamo s radionicama i slijedeći vikend i to s „3D modeliranjem“ gdje će nam Ivan Pavlović pokazati kako steći vještine potrebne za dizajniranje vlastitog proizvoda i njegovo ‘oživljavanje’ kroz proces 3D printanja.

 

Datum:
23.02.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X