Dura
Novosti

DURA NA KONFERENCIJI O ŽENSKOM PODUZETNIŠTVU

DURA NA KONFERENCIJI O ŽENSKOM PODUZETNIŠTVU
DURA NA KONFERENCIJI O ŽENSKOM PODUZETNIŠTVU

Dvodnevna konferencija o ženskom poduzetništvu pod nazivom Okreni ploču! održala će se 8. i 9. ožujka u Hotelu Adria u Dubrovniku u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik. Konferenciji su prisustvovale i djelatnice DURA-e Marina Lazarević i Marijana Puljas.

Konferencija je namijenjena svim ženama poduzetnicama i onima koje to namjeravaju biti. Današnji program se sastojao od tri panela . U prvom panelu Zašto u poduzetništvo?, kojeg je predvodila Nikolina Farčić, Predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, raspravljalo se o izazovima i preprekama na koje žene nailaze kod inicijative da pokrenu nešto „svoje“. Zadatak ovog panela je potaknuti žene na ulazak u poduzetništvo, pružiti informacije o modelima financiranja kao i predstaviti načine kako se nositi sa izazovima koji ih očekuju. Drugi panel, U korak s novim vremenom – digitalni korak, prikazao je nove trendove i prednosti ulaska u digitalni svijet poslovanja. Ovaj panel će prikazati koliko daleko su u digitalizaciji otišle Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora. Cilj je trećeg panela, Poduzetnica na svom i po svom, stavio je naglasak na socijalno poduzetništvo i ruralni prostor. Prikazao je se uloga žene u aktiviranju materijalne i nematerijalne imovine obitelji kao pretpostavke za daljnji ekonomski napredak na vlastitom imanju. Moderatorica panela je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Konferencija ima za cilj osnažiti žene i potaknuti ih za ulazak u poduzetništvo, uz savjete i iskustva uspješnih poduzetnica.

Radni dio Konferencije nastavit će se razgledavanjem Grada te zajedničkom večerom u OPG-u Seoska kuća u Čilipima.

Drugi dan konferencije sastojat će se od posjete muzeju Narona te degustaciji neretvanskih specijaliteta.

Datum:
08.03.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X