Dura
Novosti

SIMPOZIJ “ODRŽIVA GRADNJA, KULTURNA BAŠTINA &NZEB”

SIMPOZIJ “ODRŽIVA GRADNJA, KULTURNA BAŠTINA &NZEB”
SIMPOZIJ

Simpozij o zelenoj gradnji pod nazivom ‘Održiva gradnja, kulturna baština & nZEB’ održan je u utorak 9.04.2019. u gradskoj vijećnici, u organizaciji neprofitne udruge Hrvatski savjet za zelenu gradnju, u sklopu edukativnog programa GREEN TALKS.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja raznim prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte.

U sklopu panel rasprave sudjelovao je i djelatnik DURA-e Mato Mojaš.

Prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić koja je govorila o iskustvu Grada Dubrovnika u energetskoj obnovi gradskih škola i vrtića. Ostali sudionici panela bili su Žana Baća, Ministarstvo kulture, Marijana Butković Golub, MGIPU, Mladen Ilijević, FZOEU, Lea Đurović Ruso, Proto Arch, Društvo arhitekata Dubrovnik, Luko Srhoj, RRA DUNEA.

GREEN TALKS najpoznatije su edukativne aktivnosti Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitektima, krajobraznim arhitektima, ekonomistima kao i svima zainteresiranima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Udruga Hrvatski savjet za zelenu gradnju trenutno ima 114 aktivnih članova iz različitih područja, a na globalnoj je razini član Svjetskog savjeta za zelenu gradnju i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju. Simpozij je okupio predstavnike građevinskog sektora, institucija, predstavnike lokalne i regionalne samouprave, područna društva arhitekta i inženjera, kao i konzervatora i predstavnike gospodarstva. Obrađene su teme vezane uz zelene i održivu gradnju te energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

Datum:
10.04.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X