Dura
Novosti

TIM „SKRRRAH INDUSTRIES“ OSVOJIO HACKATHON DUBROVNIK 2019.!

TIM „SKRRRAH INDUSTRIES“ OSVOJIO HACKATHON DUBROVNIK 2019.!
TIM „SKRRRAH INDUSTRIES“ OSVOJIO HACKATHON DUBROVNIK 2019.!

Da su kreativnost i pozitivna konkurencija najjači adrenalin dokazao je tim “Skrrrah Industries” te sa svojom idejom Smart Homebox osvojili ovogodišnji Hackathon Dubrovnik! Timova je bilo ukupno osam i svaki od njih se na svoj način borio protiv, u ovom natjecanju najvećeg neprijatelja – sna. Osim kave i energetskih napitaka koji su se brojali u litrama, bilo je tu i razgibavanja, skakutanja i raznih vježbi kako bi se održala koncentracija punih 36 sati, što nije nimalo lak posao.

Peti Hackathon Dubrovnik u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e te uz partnerstvo Future, RIT Croatia i Sveučilišta u Dubrovnik započeo je u subotu,13. travnja u 09:00 sati i završio u nedjelju, 14. travnja u 21:00 sat. Hackathon Dubrovnik i ovaj put je dokazao da su mladi ljudi, zainteresirani za tehnologiju ili već tehnološki educirani, pokretači razvoja zajednice i da mogu direktno utjecati na društvene promjene.

Najbudniji i najkreativniji bili su Frano Nola, Stjepan Brzica, Klara Lucianovic, Tomo Kulušić, Petar Kleskovic sa svojim projektom Smart House BOX . Smart Box je web aplikacija koja korisnicima omogućava jednostavan uvid u potrošnju te brzo i jednostavno plaćanje računa za vodu i električnu energiju. “Skrrrah Industries” je, uz razvoj same aplikacije, uložio trud i u razvoj prototipa hardverskih komponenti i rješenja za snimanje stanja potrošnje uživo. Kao odgovor na navike potencijalnih korisnika u developmentu je i mobilna aplikacija.Proizvod je u početnoj fazi osmišljen za dubrovačko tržište, ali se može, uz minimalne prilagodbe primijeniti na bilo koji grad.

Malo više kave nedostajalo je drugoplasiranom timu “GBGH“ čiji su članovi Matej Kajinić i Vlaho Čerjan. Projekt pod nazivom 3A-D20 (An Archive Automation-Decoder 2.0) je digitalizacija državnog arhiva u Dubrovniku, s naglasnom na period Dubrovačke republike, uz računalno čitanje i prevođenje teksta uz upotrebu umjetne inteligencije. Svrha projekta je digitalno arhiviranje, ubrzavanje procesa prijevoda, veća dostupnost informacijama prema zainteresiranim stranama i gradnja kulture i baštine.

Treću nagradu osvojio je tim “Ljepotica i zvijeri”. Lora Mirči, Tonko Blotkamp, Damir Bulić, Ivan Zelentrović radili su na projektu LiberPASS. Radi se o mobilnoj aplikacija koja funkcionira kao pokaz za autobus, uz neke dodatne mogućnosti kao kupnja jednokratnih kartica, kartica sa određenim brojem vožnji, on-line plaćanje pokaza i kartica, uz raspored autobusa.

Na Hackathonu Dubrovnik 2019. nastupili su još timovi JJAK, ARGUS, ACERVATIO, FIFA i BLOCKBUSTER.

Petom Hackathonu Dubrovnik prethodilo je 9 TECH radionica kao priprema natjecateljima za HACKATHON. Veselimo se vidjeti možda već iduće godine pobjednike ovogodišnjeg Hackathona u ulozi mentora i nove mlade talente koji su inspirirani upravo ovim uspješnim inovatorima.

Datum:
15.04.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X