Dura
Novosti

ZELENA AKUPUNKTURA GRADA

ZELENA AKUPUNKTURA GRADA
ZELENA AKUPUNKTURA GRADA

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna i „Dana otvorenih vrata EU projekata”, Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om i tvrtkom VRTLAR d.o.o., u petak 17. svibnja 2019. s početkom u 10:00 sati, organizira simboličnu sadnju autohtonih biljaka mirte (Myrtus communis) i pinja (Pinus pinea) u urbanom dijelu Dubrovnika na lokaciji Boninovo, pod nazivom „Zelena akupunktura Grada“.

S obzirom da je više od 60% Dubrovačko-neretvanske županije pod zaštitom ekološke mreže NATURA 2000, ovim događajem se želi dati na važnosti NATURA 2000 ciljnim vrstama kao prirodnom kapitalu koji daje mnoge mogućnosti za financiranje iz EU fondova i brendiranje u smislu prirodne baštine kao pokretača održivog razvoja.

Prisutnost zelenila i uređenje javnih zelenih površina je preduvjet za održivi razvoj današnje generacije, predstavlja uistinu važan faktor prepoznatljive slike grada, razbija monotoniju suvremene arhitekture u velikim gradskim naseljima, služi kao podsjetnik čovjeku da je dio ekosustava zadovoljavajući potrebu za ostvarenjem kontakta s prirodom, doprinosi održavanju zdravog urbanog okoliša i zdravlja ljudi općenito te ujedno daje savršen prirodni odgovor na utjecaj klimatskih promjena u urbanim prostorima.

Datum:
15.05.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X